Lagbanner
Santiago Bernabéu, 2021-03-16 21:00

Real Madrid - Atalanta

Inför Real Madrid - Atalanta: Låt oss spela 11 mot 11 denna gång
Det är inte över förrän det är över.

Inför Real Madrid - Atalanta: Låt oss spela 11 mot 11 denna gång

Under tisdagen är det dags för Champions League igen. Atalanta reser till Spanien för att möta Real Madrid, vinst krävs för att det ska bli avancemang för gänget från Bergamo.

Det är ett Atalanta som kommer från en stabil och viktig seger hemma mot Spezia i fredags. Det var väl inte klang och jubel hela matchen men laget gjorde jobbet som krävdes, Luis Muriel gjorde mål i vanlig ordning och Mario Pasalic fick sätta dit två mål. 

Nu får laget lägga Serie A åt sidan för stunden och försöka ge sig själva de bästa möjliga förutsättningar att försöka slå ut Real Madrid. Visst spanjorerna vann första mötet i Bergamo men det gjorde man med endast 1-0 trots en gubbe mer på banan än Atalanta i nästan hela matchen, det är absolut inte omöjligt att gå vidare. Större skrällar har skett än att Atalanta skulle slå ut just denna version av Real Madrid, i min bok är denna upplaga en av Reals svagaste under 2010-talet.

Det blir extremt intressant och se hur Gasperini väljer att attackera denna match både rent taktiskt men även vilka gubbar han skickar ut från start. Om jag själv får spekulera så tror jag att Atalanta kommer att agera försiktigt med strukturerat spel till en början, sedan får man växa sig in i matchen. Det finns ingen anledning att gå ut med full attack från minut ett, det är bara ett 1-0 underläge ifrån första mötet. 


Remo Freuler missar returmötet efter det tveksamma röda kort han fick i senaste mötet. 


Möjlig elva: 3-4-1-2

Marco Sportiello 

Rafael Toloi
Christian Romero
Berat Djimsiti 

Joakim Maehle
Marten de Roon
Mario Pasalic
Robin Gosens 

Matteo Pessina

Duvan Zapata 
Luis Muriel


FORZA RAGAZZI! 

Arvid Franzén@franzen_arvid2021-03-15 17:34:00
Author

Fler artiklar om Atalanta