Lagbanner
2021-01-20 15:00

Udinese - Atalanta

Inför Udinese - Atalanta
Papu Gómez vilas inför avgörandet i Champions League kommande vecka...

Inför Udinese - Atalanta

En seger på senaste sex matcherna i Serie A. Det är ett Atalanta utan någon alls vidare bra form kan man lugnt säga i ligaspelet. Nu väntar en betydligt tuffare match borta mot Udinese än vad folk kanske tror utifrån.

Som ni läste i ingressen, det är ingen bra form Atalanta har i ligan. Det märks tydligt att Gasperini och klubben prioriterar Champions League såhär långt. Särskilt nu när både Papu Gómez och Josip Ilicic inte reser med till denna bortamatch. Gasperini var tydlig med att Gómez sparas till veckans avgörande match mot Ajax och att det är inte konstigt att Gómez behöver några dagar extra att vila i den åldern han är i. Han har spelat i stort sett alla minuter såhär långt och även långa resor med Argentina under landslagsuppehållen denna höst. 

Nu väntar en tuff utmaning mot Udinese och Atalanta behöver börja vinna igen för att inte halka efter för mycket i tabellen. Jag räknar med att Gasperini kommer rotera en hel del spelare dock. Det gäller för dem spelarna att ta chansen i denna match och de kanske är bra att låta spelare som inte fått spela så mycket komma in med nya pigga fötter. 

Trolig elva: 3-4-2-1

Pierluigi Gollini

Rafael Toloi
Christian Romero
José Luis Palomino

Cristiano Piccini
Marten de Roon
Remo Freuler
Matteo Ruggeri

Luis Muriel
Amad Diallo

Sam Lammers


Motståndet: Udinese

Udinese har väl blandat bra insatser och lite sämre insatser denna säsong. Laget ligger för närvarande på en 13:e plats. Det var en rejäl uppvisning senaste matchen borta på Stadio Olimpico mot Lazio där man vann med 3-1 men det kunde absolut blivit större siffror. 

Det finns flera intressanta individer i Udineses trupp men jag skulle verkligen vilja lyfta fram Rodrigo De Paul. Otroligt sevärd spelare och har vid flera tillfällen fått bära lagkaptensbindeln denna säsong. Han kommer inte bli kvar i Udinese länge till. Många storklubbar rycker i argentinaren.

Trolig elva: 3-5-2

Juan Musso 

Rodrigo Becao
Bram Nuytinck
Samir

Jens Stryger Larsen
Rodrigo De Paul
Tolgay Arslan 
Roberto Pereyra 
Marvin Zeegelaar 

Ignacio Pussetto 
Fernando Forestieri


Avspark 15:00 på Stadio Friuli och ni ser matchen på Cmore! 

Arrivederci! 

Arvid Franzén@franzen_arvid2020-12-05 19:33:00
Author

Fler artiklar om Atalanta