Lagbanner
2021-01-20 15:00

Udinese - Atalanta

Inför Udinese - Atalanta
Duvan Zapata måste höja sig sen senaste matchen mot Genoa....

Inför Udinese - Atalanta

Matchen som regnade bort vid senaste tillfället ska spelas. Atalanta behöver hitta vinnarspåret igen, den sista lilla skärpan saknades senast mot Genoa.

Det är ett Atalanta som ska försöka hitta tillbaka till att ta trepoängare igen. Matchen senast mot Genoa blev en betydligt tuffare match än vad jag hade förväntat mig, Genoa låste Atalanta väldigt bra i den första halvleken framförallt. Andra halvleken från Atalanta var bättre men den där sista lilla skärpan i sista tredjedelen saknades. 

Nu väntar en tuff match borta mot Udinese trots att de inte vunnit på ett tag så anser jag att det är ett lag med många individuellt skickliga spelare. De borde haft mer poäng vid det här laget. 

Det ska bli intressant och se hur Gasperini formerar sin startelva med tanke på att Milan väntar i helgen också på San Siro. Jag tycker att bästa möjliga lag ska spela mot Udinese trots detta, vi måste fokusera på att ta tre poäng innan den där matchen för att om det blir ett nytt poängtapp mot Udinese så blir inte matchen mot Milan lika intressant rent tabellmässigt. Lite orolig är jag dock att Milan får betydligt mer vila inför den matchen och Atalanta ska spela en hängmatch på onsdagen. Vi vet alla att Atalantas spelsätt gynnas mer av mer vila mellan matcherna. 

Jag kan spekulera framåt och tänka på fler matcher som supporter men laget måste leva efter klyschan "en match i taget". Först och främst ska vi vinna över Udinese, det förväntar jag mig ändå. 

Trolig elva: 3-4-2-1

Pierluigi Gollini

Rafael Toloi
Christian Romero
Berat Djimsiti 

Hans Hateboer 
Marten de Roon
Remo Freuler 
Robin Gosens 

Josip Ilicic 
Matteo Pessina

Duvan Zapata


Matchen sparkar igång på onsdagen klockan 15:00 och ni ser matchen som vanligt på Cmore!

Forza ragazzi! 

Arrivederci!

Arvid Franzén@franzen_arvid2021-01-19 22:11:00
Author

Fler artiklar om Atalanta