Lagbanner
SILLY ~ Anel Ahmedhodzic till Atalanta?
Vart ska Anel Ahmedhodzic? Den som lever får se...

SILLY ~ Anel Ahmedhodzic till Atalanta?

Anel Ahmedhodzic har ryktats till många storklubbar och en flytt verkar ligga runt hörnet. Senaste ryktet är att Atalanta ska lägga ett bud och det är många bra källor som hävdar det dessutom. Vi tog ett snack med journalisten Josip Ladan som har stenkoll på Malmö FF angående Ahmedhodzic.

Anel Ahmedhodzic har verkligen haft ett fint 2020 där han har tagit Allsvenskan med storm i Malmö FF. Han tog guldet tillsammans med laget och har själv varit en av seriens klart bästa spelare, vilket genombrott! 

Det har varit många rykten kring unge Ahmedhodzic hela hösten men förra veckan kom det faktiskt seriösa uppgifter här hemma i Sverige från Sportexpressen att Atalanta på allvar försöker värva honom. Undertecknad har även fått det bekräftat från egna källor i Bergamo att detta stämmer och att ett bud runt 70 miljoner kronor planeras att läggas på bordet till Malmö FF. 

Nu är bara frågan om Atalanta lyckas övertyga honom och presentera en plan som ska locka honom att välja dem före ännu större klubbar med ännu mer pengar. Jag är såklart färgad i detta men tror verkligen Atalanta hade vart ett riktigt bra steg för honom i sin framtida utveckling. Dessutom hade det varit kul att få en svensk till klubben som jag skrivit tidigare i mina andra artiklar för det mediala fokuset som skulle öka kring Atalanta här hemma i Sverige om en övergång sker.

Josip Ladan får ge oss sin syn på det hela med att svara på några frågor. Han är journalist för Kvällsposten/Expressen i vanliga fall och har stenkoll på Malmö FF. 

Vilka styrkor har han som spelare? 
- Styrkor är farten, duellspelet, att han är lika bra på huvudet som med fötterna, samt hans glidtacklingar som är bland det sjukare jag sett.

Hur dyrt kommer det stå för vårt svenska landslag att Anel valde Bosnien före Sverige i sitt val av landslag tror du? Tillväxten på mittbackar i Sverige just nu bakom Victor Lindelöf ser tunn ut! 
En otrolig förlust. Jag vet att förbundet svär och förbannar sig själva ordentligt för första gången, eftersom man inte tappat en talang av den här digniteten tidigare. Bara att gratulera Bosnien till Anel och Dennis Hadzikadunic, ett framtida toppmittbackspar i både klubb- och landslag.

Anel Ahmedhodzic har ryktats till många storklubbar ute i Europa, vilken liga och vilket steg skulle vara bäst för honom?
- Nederländerna alternativt Italien. Anel är en modern mittback med både en känslig uppspelsfot och en brytningsförmåga utöver det vanliga. Det kan ofta från håll se ut som att han har koll på sin anfallare, men närstuderar man hans brytningar och en-mot-en–spel ser man att han lurar anfallaren att utmana honom i princip varje gång.

Det har ryktats genom säkra källor att Atalanta visar konkret intresse och ska planera att lägga ett bud på 70 miljoner! Har du hört nåt om det ryktet och hur sannolikt är det att han går till Atalanta?  
- Det stämmer. Tror att det finns ett visst förhandlingsutrymme och om Atalanta verkligen vill ha Anel så kommer priset att gå upp en del. Skulle nog säga att Atalanta är det mest reella alternativet tillsammans med PSV av de klubbar som diskuterats. Även Ajax kan vara aktuellt.

Hur mycket tror du Malmö kräver för att släppa Anel Ahmedhodzic?
- Enligt mina uppgifter handlar det om en minimisumma på 82,5 miljoner som Malmö begär för Anel. Allt utöver det är en bonus - blir det huggsexa är det inte omöjligt att man passerar 100-strecket.

Arvid Franzén@franzen_arvid2020-12-26 13:39:00
Author

Fler artiklar om Atalanta