Lagbanner
Fynden till sommaren: Del 1 med Keven Bader
Vart ska Robin Quaison ta vägen? Han är varmt välkommen till Bergamo!

Fynden till sommaren: Del 1 med Keven Bader

I den första delen så kommer vi avhandla två svenska landslagsspelare och en spelare från Bundesliga som kan vara realistiska att värva som bosman. I den här artikeln får experten kring framförallt tysk fotboll Keven Bader kommentera mina förslag till Atalanta.

Som den fotbollsnörd man är så har jag gått igenom alla trupper i toppligorna för att hitta kompetenta fotbollsspelare med utgående avtal. Det slog mig att det finns otroligt många just nu som kan gå som "Bosman" till sommaren. I den här serien ska jag få leka rollen som sportchef Giovanni Sartori. 

Med tanke på att Atalanta inte har den stora plånboken så måste scoutingen vara vass. Både med unga spelare som kan säljas dyrt men också kunna värva direkt kvalité med rutin för att stärka laget och ta nästa steg. Det är många delar som ska klaffa i ett truppbygge därför är det så kul att kunna få spekulera.

Sveriges bästa expert på tysk fotboll är Keven Bader! Han får kliva in i första delen av "Fynden till sommaren". Här nedan får både undertecknad och Keven kommentera tre spännande namn! 

Robin Quaison
Nationalitet: Sverige 
Nuvarande klubb: Mainz
Kontrakt till: 30/6-2021
Ålder: 27 år
Position: Offensiv mittfältare/Anfallare

Offensiv spelare som kan spela både som "10:a" och "9:a" i Atalantas spelsystem. Förra säsongen gjorde svensken 13 mål i Bundesliga i ett bottenlag som Mainz, det är starka papper. Tror att Robin skulle kunna vara en nyttig spelare i truppen och med tanke på att den moderna fotbollen numera spelas med tätare matcher så behövs alla i en trupp. Personligen ska jag inte sticka under stolen med att det skulle vara otroligt kul med en svensk i Atalanta och även bra för publiciteten i Sverige som skulle öka vid en värvning av Robin Quaison.

Frågor till Keven Bader om Robin Quaison: 

Hur skulle du beskriva han som spelare och är han tillräckligt bra för att spela i Atalanta? 
- Jag skulle beskriva honom som en teknisk spelskicklig "släppande" anfallare. Quaison har genom åren försökt hitta sin bästa position och jag tycker att han den senaste säsongen har hittat rätt. Svensken har en utgångsposition från kanten och letar sig sedan in i banan. Han har gjort ett par fina mål där han just viker in och skjuter bollen in i bortre. Förra säsongen var hans poängstarkaste i karriären - 13 mål och 2 assist.

Rent hypotetiskt. Om Atalanta skulle visa konkret intresse för Robin, hur tror du han skulle ställa sig till de och hur realistisk är en sån värvning för Atalanta?
- Jag tror att han skulle vara intresserad med tanke på Atalantas fina framfart de senaste säsongerna och chansen att få spela ute i Europa. 


Nabil Bentaleb
Nationalitet: Algeriet
Nuvarande klubb: Schalke 04 
Kontrakt till: 30/6-2021
Ålder: 26 år 
Position: Central mittfältare 

Defensiv balansspelare som enligt mig inte alls fått ut det han kan i Schalke. Nu har ju det inte gått jättebra för klubben rent generellt men man trodde ju extremt mycket på att Bentaleb skulle bli nåt stort när han slog igenom i Tottenham säsongen 13/14. Kanske skulle ett byte av miljö vara bra för honom. 


Frågor till Keven Bader om Nabil Bentaleb: 

Hur skulle du beskriva han som spelare och är han tillräckligt bra för att spela i Atalanta? 
- Nabil Bentaleb är en bollvinnande mittfältare som dock har stora brister i koncentrationen. 


Rent hypotetiskt. Om Atalanta skulle visa konkret intresse för Nabil, hur tror du han skulle ställa sig till de och hur realistisk är en sån värvning för Atalanta?
- Jag rankar honom inte så högt och anser att han inte skulle tillföra något extra till Atalanta. I nuläget är han suspenderad av Schalke något som inte stärker hans aktier precis. Han själv skulle nog inte tacka nej till en flytt kan jag tänka mig, men för klubben hade det nog inte varit någon bra värvning. 


Albin Ekdal 
Nationalitet: Sverige 
Nuvarande klubb: Sampdoria 
Kontrakt till: 30/6-2021
Ålder: 31 år
Position: Central mittfältare 

En otroligt klok central mittfältare som har ett gott rykte i Italien. Efter flera säsonger i Serie A så är han väl etablerad i ligan vilket såklart är ett plus. Albin har fått bära bindeln ett antal gånger för Sampdoria dessutom. I Atalanta skulle han absolut få en hel del speltid med tanke på att det numera är så mycket matcher. Som jag skrev tidigare om Robin Quaison så skulle det vara otroligt kul om nån av han eller Albin Ekdal skulle komma till Atalanta för mer fokus här hemma i Sverige.


Frågor till Keven Bader om Albin Ekdal: 

Hur skulle du beskriva han som spelare och är han tillräckligt bra för att spela i Atalanta?
- Ekdal är en stabil central mittfältare som har sina främsta styrkor i det defensiva spelet. En spelare med hög arbetsmoral och som hellre gör den ”enkla” passningen framför den mer risktagande. 


Rent hypotetiskt. Om Atalanta skulle visa konkret intresse för Albin, hur tror du han skulle ställa sig till de och hur realistisk är en sån värvning för Atalanta?
- Med tanke på Ekdals historik i Italien och Serie A så ser jag inte att han skulle tacka nej till en flytt till Atalanta om möjligheten ges. Svensken har kommit upp i åldern, men jag anser att han fortfarande håller för denna nivå.
 

Jag skulle vilja rikta ett stort tack till Keven Bader för sina kommentarer och glöm inte att läsa allt han skriver. Otroligt duktig, en varm rekommendation är att följa han på twitter! 


Arrivederci!
 

Arvid Franzén @franzen_arvid2020-12-11 08:05:00
Author

Fler artiklar om Atalanta