Lagbanner
2021-01-23 18:00

Milan - Atalanta
0 - 3

Milan - Atalanta 0-3
Christian Romero lade Zlatan i fickan.

Milan - Atalanta 0-3

Det blev en slakt på San Siro. Atalanta nollade inte bara Milan, man vann dessutom komfortabelt med 3-0. Därmed tog man den sista biljetten in i toppstriden av Serie A.

Slakten på San Siro

Det som på förhand skulle bli säsongens tuffaste match blev istället en minnesvärd kväll vi sent kommer glömma, det var inget snack det här. Den här upplagan av Milan med Zlatan Ibrahimovic i spetsen har nog ingen sett blivit så avklädda som de blev i den här drabbningen. 

Det här är det vackra med fotbollen, det är inte de bästa individuellt bästa spelarna som alltid vinner matcherna utan det här är en lagsport. En klubb som Atalanta ska inte kunna åka och spela ut en sån mäktig klubb som Milan. Det är många som hyllar Atalanta för den offensiva biten men man får inte glömma att i grunden så bygger filosofin på att man lägger ner det extremt hårda arbetet utan boll och i defensiven. Värt att påminna om det ibland! 

Om inte konkurrenterna har tagit Atalanta på allvar tidigare så kommer de garanterat att göra det nu. Det här var en maktdemonstration. Alla som trodde att skeppet skulle sjunka när Papu Gómez skickades ut ur truppen trodde fel, istället så skickar Atalanta signaler att man vill bli en seriös utmanare nu. Man låter inte Papu Gómez gå till en konkurrent inom Italien, helt rätt agerat och det skickar rätt signaler.

Christian Romero var överallt! 

Den galna argentinaren som ibland kan vara lite upp och ner visade idag att han har en sån skyhög potential att bli en framtida världsback. Zlatan var i hans ficka idag va? Trodde inte det var fysiskt möjligt men så blev det. Han var inte bara felfri bakåt i matchen utan även poänggivande framåt, målskytt och framspelare. 


Artisten Josip Ilicic!

Sån lekstuga den gode Ilicic hade idag stundtals, nästan lite för mycket lekstuga för både hans och lagets bästa då han kanske borde gjort nåt mer mål. Det är ingen överdrift att säga att han är en av hela ligans bästa spelare när han är på det här humöret. En fröjd för ögat att se honom leka fotboll, för det är precis det han gör på fotbollsplanen när han är som bäst. 


Spelarbetyg (Endast startande spelare)

1 - Inte godkänd 
2 - Godkänd 
3 - Bra 
4 - Mycket bra
5 - Enastående 


Pierluigi Gollini - 2

Berat Djimsiti - 3

Rafael Toloi - 3

Christian Romero - 4

Hans Hateboer - 3 

Marten de Roon - 3

Remo Freuler - 3

Robin Gosens - 3 

Josip Ilicic - 4

Matteo Pessina - 2

Duvan Zapata - 3

Arvid Franzén@franzen_arvid2021-01-23 23:49:00
Author

Fler artiklar om Atalanta