Atalanta - Hellas Verona
0 - 2

Spelarbetyg Atalanta - Hellas Verona
Gasperini fick se sig slagen av Juric...

Upp som en sol och ner som en pannkaka. Atalanta lyckades inte samla kraft och vinna mot Hellas Verona. Straffmål från Miguel Veloso och mål från mycket duktiga Mattia Zaccagni som fastställde slutresultatet 0-2.

Det var en sån där kväll där inget gick vägen. Från att slå ett av världens bästa lag för några dagar sedan till att förlora hemma mot Hellas, det bevisar att är man inte hundra procent skärpt så straffar det sig direkt i baken. Kanske är jag färgad men tycker verkligen inte 0-2 speglar matchen riktigt men fotboll handlar om att göra mål och det gjorde inte Atalanta. Början på andra halvlek borde gett ledning för hemmalaget men Marco Silvestri var sådär bra som han oftast är med flera fina räddningar tyvärr.

Straffen som Hellas får är solklar och inget att snacka om faktiskt. Rafael Toloi får ett helt oförklarligt hjärnsläpp när han fäller Zaccagni. Andra målet kommer efter en fin omställning när Atalanta måste gå för det framåt så satte Zaccagni punkt för denna afton.

Stora sågen är framtagen i min betygsättning av spelarna.

Pierluigi Gollini - 2
Sattes inte på så mycket prov. Släppte in målet på straff och det är inget han ska klandras för. Tyvärr utbytt med en ny skada...

Rafael Toloi - 1
Gör väl en helt okej match men betygets dras ner på grund av det oförklarliga hjärnsläppet han fick i samband med att han orsaka straffen till Hellas ledningsmål.

José Luis Palomino - 3
Visst, kanske ett högt betyg när laget totalt sett gör en dålig prestation men jag tycker Palomino gör en riktigt bra match individuellt han ska inte klandras för förlusten.

Berat Djimsiti - 2
Godkänd absolut. Svår att bedöma sattes inte i så mycket arbete under matchen.

Hans Hateboer - 2
Svår att bedöma. Stabil bakåt som vanligt men var inte alls involverad i de offensiva spelet i matchen.

Marten de Roon - 2
Gediget jobb som vanligt, gnugg i det tysta.

Remo Freuler - 2
Precis som sin vapendragare på det centrala mittfältet så jobbar han hårt och får absolut godkänt.

Johan Mojica - 1
Känns som att laget är en man mindre på plan med honom. Kantpositionerna har en sån viktig roll i spelsystemet och han kommer aldrig in rätt i matcherna. Dåligt beslutsfattande och helt ofarlig framåt.

Josip Ilicic - 1
Hade hoppats att hans mål mot Liverpool skulle va ett tecken på att det lossnar för honom nu men så blev det icke. Missade jätteläge i första halvlek och såg allmänt trött ut i denna match.

Papu Gómez - 2
Kaptenen var godkänd men inte mer. Som vanligt styrde spelet och låg bakom de chanser som Atalanta skapade.

Duvan Zapata - 1
Såg sådär trubbig ut som han kan vara ibland. Hade svårt att ta sig förbi Hellas mycket lovande mittback Matteo Lovato.

Inhoppare med tillräcklig speltid för bedömning:

Luis Muriel - 2
Godkänd absolut skapade iallafall lite chanser men svårt att göra mycket när laget kändes avslaget. Ofattbart hur lite speltid han får av Gasperini sett till hur bra målsnitt han har per spelad minut.