Lagbanner
Anfield, 2020-11-25 21:00

Liverpool - Atalanta
0 - 2

Spelarbetyg Liverpool - Atalanta: Taktiska triumfen!
Gasperinis taktiska geniknölar glänste denna match.

Spelarbetyg Liverpool - Atalanta: Taktiska triumfen!

Atalanta tog revansch på Liverpool. Gasperinis taktiska triumf och spelarnas uppoffrande spel gav Atalanta 0-2 segern. Tre blytunga poäng hem till Bergamo.

Det var en speciell uppladdning inför denna match och ni alla vet vid det här laget varför. Det här blev en historisk kväll för Atalanta och vilken insats laget stod för.

Gasperinis genidrag med att starta utan en anfallare och istället in med en extremt hårt jobbande Matteo Pessina som stärkte mittfältet med bravur gav resultat. Gästerna låste Liverpool totalt i den här matchen och visst det var ett roterat lag från start för hemmalaget men sista halvtimmen så var bästa möjliga lag på banan. Liverpool skapade knappt en målchans vad jag kan minnas. 

De här tre poängen är fundamentala för fortsättningen i kampen om att gå vidare till slutspelet. Ikväll kommer vi sova gott mina vänner. Tack Gian Piero Gasperini


Spelarbetygen: 

1: Underkänd
2. Godkänd 
3. Bra 
4. Väldigt bra 
5. Enastående


Pierluigi Gollini - 2
Bara en tvåa? Ja det är knappt så man tror att det är sant när man skriver detta efter att han hållit nollan borta på Anfield mot Liverpool. Men helt ärligt så testades han inte alls förutom några jobbiga inlägg.

Rafael Toloi - 2 
Stabil var han idag den gode brassen. Testades inte alls så mycket trots att han mötte Sadio Mané.

Christian Romero - 3 
Står för en bra insats i sin centrala roll och vann mycket dueller. Sätter knappt en fot fel i den här matchen. Lite riskabel i vissa situationer men utveckligen går fortsatt framåt. 

Berat Djimsiti - 2 
Hade full koll på Salah som visserligen varit borta i Covid men testades inte mycket. 

Hans Hateboer - 3 
Gör ett hästjobb upp och ner på högerkanten. Spelar enkelt och det var stängt på hans kant, kul att holländaren fick göra en assist idag till sin radarpartner Gosens.

Marten de Roon - 4
Vad viktig han är. Så skönt att ha han tillbaka på centrala mittfältet tillsammans med Freuler. Stod för flera viktiga brytningar idag och en enorm arbetsinsats.

Remo Freuler - 3 
Den pålitlige Freuler som vanligt. Löpte kopiöst hela matchen igenom och lugn med bollen. 

Robin Gosens - 4 
Fantastisk idag och visar igen hur viktig han är i båda riktningar men framförallt offensivt med sitt finurliga spel. Fick kröna denna prestation med mål på Anfield. Det kommer han sent glömma! 

Matteo Pessina - 2 
Fin utveckling på Pessina senaste tiden. Kul och se och det är bra att han flåsar De Roon/Freuler i nacken. Idag fick han springa enormt mycket i det tysta. 

Josip Ilicic - 3 
Är det nu det kanske lossnar? Bästa insatsen efter comebacken, gjorde 1-0 framspelad av kapten Gómez. Värderade rätt idag i sitt spel och va lugn med bollen. 

Papu Gómez - 4 
Matchens gigant! Han var sådär fin som Papu är i sina bästa stunder. Dikterade spelet hela matchen igenom och serverade Ilicic till ledningsmålet.

Nästa match är mot Hellas Verona

Arrivederci! 






 

Arvid Franzén @franzen_arvid2020-11-25 23:39:20
Author

Fler artiklar om Atalanta