Lagbanner
2020-11-21 18:00

Spezia - Atalanta
0 - 0

Spezia - Atalanta 0-0
Kul och se Robin Gosens på planen igen!

Spezia - Atalanta 0-0

Fotboll handlar om att göra mål. Det lyckades inte nåt av lagen göra denna lördagskväll. Atalanta lyckades tyvärr inte ro hem tre poäng till Bergamo.


Matchen:

Den första halvleken rivstartades av hemmalaget genom Diego Farias som prickade stolpen redan i den 3:e matchminuten. Det kändes nästan som att Atalanta satt kvar i omklädningsrummet de första tio minuterna. Första riktigt farliga målchansen för Atalanta kom i den 14:e minuten när Robin Gosens som var tillbaka i startelvan för dagen brände den chansen från nära håll. I den 25:e minuten tvingades Fabio Depaoli utgå och ersattes av Cristiano Piccini som gjorde sin debut i den blå-svarta tröjan. Den som var närmast att ge oss ledningen i paus var Duvan Zapata, även han med ett skott i stolpen.

När den andra halvleken startade så kom inte Papu Gómez ut till spel pga skada. Han blev hårt tilltagen i den första halvleken, han ersattes av Mario Pasalic. Den andra halvleken präglades av mycket fysiskt spel och mycket avbrott i spelet precis som i den första. Atalanta hade koll bakåt i stort sett hela matchen tycker jag men dock så har anfallsspelet mycket att önska fortfarande även om det absolut fanns chanser att avgöra matchen i slutskedet. Inhopparen Mario Pasalic hade dem bästa chanserna men lyckades tyvärr inte göra mål, Robin Gosens gjorde mål men tyvärr så dömdes målet bort korrekt för offside även om den var knapp. 

Mina egna tankar: 

Det är tidigt jag vet men som jag var inne på innan matchen så är det här en sådan man måste vinna om man ska hänga med i toppen och framförallt iår där toppen är bredare med fler lag som är slagkraftiga. Nu blir det ett betydligt tuffare spelschema kommande matcher därför känns det här poängtappet extra tungt och framförallt frustrerande.
 

Gasperini efter matchen:

"Sånna här matcher är tuffare än vad man tror. Vi möter ett lag i ett gott slag och som fokuserar på defensiven i 90 minuter."

"Prestationen var absolut inte perfekt men vi hade chanser att göra mål men tyvärr gjorde vi inte det."

Spelare att lyfta: 

Christian Romero tycker jag fortsatt går från klarhet till klarhet. Han gör en stark prestation idag där han hela tiden vinner sina dueller och står för många bollvinster. Enligt statistiken så hade han flest bollvinster i matchen.

Matteo Pessina har stått för flera fina inhopp de senaste matcherna och idag fick han chansen från start. Tycker absolut att han gör en bra match, han löper extremt mycket och är duktigt i fasen där bollen ska vinnas tillbaka. Det blir bra konkurrens på det centrala mittfältet nu när även Marten de Roon är tillbaka. 

Robin Gosens var tillbaka på planen igen. Det märks så otroligt mycket när han spelar ute till vänster än när Johan Mojica har spelat där, Gosens äger verkligen sin kant både bakåt och framåt. Otroligt skönt att han är tillbaka för det är verkligen en kvalitetsspelare som vi hoppas nu kan hålla sig skadefri framöver. 

Statistik:

Skott på mål: 3-5 
Hörnor: 1-2
Offsides: 2-5 
Fouls: 19-18
 



 

Arvid Franzén @franzen_arvid2020-11-22 10:47:00
Author

Fler artiklar om Atalanta