2022-03-10 21:00

Atalanta - Bayer Leverkusen
3 - 2

Efter Atalanta - Bayer Leverkusen: All in Europa League

Efter Atalanta - Bayer Leverkusen: All in Europa League

Vilken prestation och vilken inramning, det finns ingenting som slår europakvällar i Bergamo. Nu är det all in Europa league!

Vilken otrolig kväll det blev och vilken otrolig match med en av de absolut bästa inramningarna under säsongen så här långt. Det var ett kokande Bergamo som välkomnade Tysklands tredje bästa lag för tillfället till Stadio Atleti Azzurri och som de fick känna på hettan. Ett La Dea med viktiga nyckelspelare utvilade gick ut och körde på ett sätt som bara de kan.

Det blev en oerhört svängig match med hög intensitet där man med råge kan argumentera för att 3-2 är i underkant i förhållande till den match som utspelades. Det var ett Atalanta som enligt min mening förtjänade väldigt mycket mer men samtidigt är det ett bra Leverkusen man möter och med tanke på hur det har sett ut senaste tiden var det här en prestation man kan vara stolt över. Efter en tuff period var det här precis vad man behövde även om segermarginalen kunde ha varit större.

Malinovskyi är fortsatt våran absolut bästa spelare och att han fortsätter att prestera på denna nivå trots världsläget är otroligt imponerande och inspirerande. Han spelar med en passion och en glöd som förmodligen grundar sig i den frustration han känner och att fortsatt kunna prestera som han gör är otroligt imponerande.

Nu hoppas vi även att våran gode Muriel har vaknat ur denna dvala som han har befunnit sig i. Två klassmål och en prestation som bådar gott framåt. Zapata beräknas kunna vara tillbaka om ungefär tre veckor och kan Muriel få lite kontinuitet i sina prestationer kan jag lova att Atalanta blir ett lag att räkna med i den här turneringen.

Nu riktas blickarna framåt mot Genoa på söndag där rotation väntas inför returmötet som förmodligen slutar med ett avancemang. Nu är det all in Europa League!

Arrivederci!!

Martin Widéenmarrewideen@gmail.com2022-03-11 09:15:00
Author

Fler artiklar om Atalanta