Gewiss Stadium, 2021-08-28 18:30

Atalanta - Bologna
0 - 0

Efter Atalanta - Bologna: Karman slog till

Efter Atalanta - Bologna: Karman slog till

En match som man förtjänade att vinna. En match där man var spelmässigt överlägsna. En match där karman slog till efter smash and grab vinsten i Turin.

Det blev delad poäng när Atalanta tog emot Bologna hemma i Bergamo. Det blev även mållöst vilket hör till ovanligheterna när Atalanta är inblandade. Det var en match där La Dea stod för en bra första halvlek där man pressade tillbaka Bologna. Spelmässigt var det precis vad man ville se i ragazzi gå ut och prestera. Det var inget flygande Atalanta men det var ändå en reaktion från senast. Dock kom man inte riktigt till några hundraprocentiga målchanser. Man var inte heller tillräckligt skarpa och kliniska i sista tredjedelen för att kunna omvandla alla halvchanser till mål. Jag tror att avsaknaden av Zapata är den största anledningen till att man inte gör mål. Då menar jag inte nödvändigtvis att han skulle vara den som hade gjort mål om han inte varit skadad. Zapata är så oerhört viktig i det offensiva spelet och han tar ett väldigt stort ansvar vilket gör att de kreativa spelarna runt om honom får mer tid att göra det de är bra på. Med Zapata på planen hade man gjort mål i den redan första halvleken.



Den andra halvleken hade i princip samma karaktär som den första. Den enda skillnaden var att Bologna valde att bjuda upp lite mer och därmed kändes lite farligare. Dock var det precis som i den första att Atalanta hade full kontroll på matchen och det enda som saknades var ett mål. Men enligt mig så vinner man inte en sån här match efter det rån som skedde mot Torino. Det kommer att gå upp och ner under en säsong och tillslut kommer man att ta de poäng som man förtjänar. Att komma ifrån de här två första matcherna med fyra poäng sett till vad man har presterat känns ändå rimligt. Atalanta brukar även vara trögstartade och jag litar på Gasperini kommer få fart på den Atalantamaskin som vi alla känner så väl. Det är bara att sitta lugn i båten för jag tror verkligen att Atalanta kan vara med där uppe i år igen och kanske till och med slåss om en scudetto.

Martin Widéenmarrewideen@gmail.com2021-08-29 10:00:00
Author

Fler artiklar om Atalanta