Gewiss Stadium, 2022-01-16 20:45

Atalanta - Inter
0 - 0

Efter Atalanta - Inter: Gasperini visar återigen vilken skicklig tränare han är!

Efter Atalanta - Inter: Gasperini visar återigen vilken skicklig tränare han är!

Endast fem tusen släpptes in i en match där de båda tränarna hade huvudrollerna. En taktisk i princip fläckfri insats, men de på plats förtjänade mer än en poäng.


Det var ett robust Atalanta som klev ut i handlingarna på Atleti Azzurri denna kyliga söndagskväll hemma i Bergamo och trots tuffast möjliga motstånd gjorde man sig verkligen förtjänta av poängen och kanske lite därtill. Det blev en oerhört taktisk match där Gasperini och Inzaghi båda hade huvudrollerna för vardera lag och tillsammans i en duett satte prägel på spektaklet. Mister Gasperini valde intressant att använda sig av fyra där bak istället för tre och därigenom spela tre offensiva fältare bakom Muriel. Enligt min mening ett mycket lyckat drag då man lyckades på så sätt hela tiden kunde stänga av Brozovic utan att öppna upp sig allt för mycket. Tack vare att Gasperini valde en form av 4-2-3-1 formation där alla de tre offensiva mittfältarna kan spela som en av två sittande blev aldrig Inter övertaliga på mittfältet som de hade blivit annars. Hade Gasperini valt det vanliga hade det ofta blivit situationer där Inter hade haft tre mot Atalantas två innermittfältare. Konsekvensen av just taktikvalet, vilket jag tror var exakt som planerat från Gasperinis sida, var att man kunde låsa fast Inter i uppspelsfasen utan att pressa lika hårt som man behövt annars. För La Dea var hela tiden övertaliga centralt och då tvingar man tillslut Inter att slå den långa bollen och den vinner Atalanta nästan alltid med så starka mittbackar i duellspelet. Jag må vara partisk i detta men Gasperini vann den här tränarfighten överlägset även om matchen kunde ha slutat med vinst åt båda håll. 

 

Tråkigt nog var det bara fem tusen som släpptes in på läktarna idag, men rent volymmässigt kändes som vilken toppmatch som helst. Curva Nord levererade verkligen och det är något som bör lyftas. Att man med endast fem tusen lyckas skapa den atmosfären är minst sagt imponerande. Jag kände redan sen innan en avsmak inför denna drabbning just pågrund av åtstramningen men atmosfären som skapades lyfte hela upplevelsen och att man inte lyckas ta tre poäng känns lite extra surt pågrund av just det. Det ska dock sägas att jag är väldigt, väldigt nöjd med denna poäng men de på plats förtjänade mer.

Martin Widéenmarrewideen@gmail.com2022-01-17 00:00:09
Author

Fler artiklar om Atalanta