2021-04-18 15:00

Atalanta - Juventus
1 - 0

Efter Atalanta - Juventus: Dags för Agnelli att sätta sig

Efter Atalanta - Juventus: Dags för Agnelli att sätta sig

Superliga hit och superliga dit. Allt prat om att Atalanta inte hör hemma i Champions league. Dags för Agnelli att sätta sig.

Alla kommer vi ihåg hur Andrea Agnelli inför PSG-matchen förra året pratade om hur Atalanta var ett lag som inte hörde hemma i Champions League. Å visst, Ronaldo har en bruttolön som är högre en hela Atalantas trupp. Men Atalanta har presterat på den här nivån i fem år nu och det jobb som ägaren Antonio Percassi har gjort tillsammans med Gasperini och sportchef Sartori är bara att applådera. Det Agnelli håller på med och hans planer på en superliga måste stoppas och Atalanta är ett bevis på varför.   

Matchen
Som väntat var det ett robust Atalanta som klev ut i handlingarna hemma i Bergamo. Det var en underhållande match med mycket duellspel och en domare som även tillät att det smälldes på i närkamperna. Det var tight och mycket halvchanser och anfall som stoppades upp av bra försvarsspel. Det enda riktigt farliga läget som Juventus får är när Maehle av någon anledning bestämmer sig för att ta ner bollen i eget straffområde, men sen avslutade Morata precis som han brukar göra och Djimsiti fick komma till undsättning. Djimsiti var för övrigt oerhört bra i den här matchen och speciellt i den första halvleken.

Det är inte heller något mål som imponerar men efter den frisparken var den lilla ukrainaren verkligen värd det. Att Atalanta gör ett sådant skitmål visar på någonting som vi inte har sett tidigare från Bergamoklubben. Att hålla nollan mot Juventus utan en av våra absolut bästa och viktigaste spelare den här säsongen, mittbacken Cristian Romero understryker bara vilken harmoni det är i truppen för tillfället. Varken Muriel eller Zapata hade någon jättematch framåt,  men med den arbetsinsatsen i försvarsspelet och det jobbet som de lägger ner i presspelet så är de ovärdeliga. Idag var det verkligen laget som gjorde det. Det blev ett 3–4–1–2 från start men när Malinovskyi kom in i den 72 minuten valde Gasperini att gå över till en 4–2–3–1 uppställning som vi blivit mer och mer vana att se på sista tiden. Tycker även att Ilicic gör ett piggt inhopp och visar framfötterna efter att ha haft en tung period senaste tiden där han fått nöta mycket bänk.



Framtiden ser ljus ut 
Tycker även det är värt att hylla ägaren Antonio Percassi lite extra efter en sån här seger. Tittar man på hur Atalanta expanderat finansiellt senaste åren, och när man inför säsongen ingick ett avtal med Replay och välkomnade de som en av huvudsponsorerna så ser framtiden otroligt ljus ut för Atalanta så länge Percassi sitter vid rodret. Percassi var bland annat den som tog både Zara och Starbucks till italien och det kända sminkmärket KIKO Milano är även en del av hans holdingbolag.

Sitter hedersmedborgaren Gasperini kvar på tränarposten efter säsongen tillsammans med Percassi och sportchef Sartori i ryggen är det bara att ta emot vad framtiden har att erbjuda med öppna armar. 

Arrivederci!

Martin Widéenmarrewideen@gmail.com2021-04-18 19:36:00
Author

Fler artiklar om Atalanta