Gewiss Stadium, 2022-02-13 20:45

Atalanta - Juventus
1 - 1

Efter Atalanta - Juventus: Ibland får man tyvärr acceptera att fotbollen visar sin grymhet

Efter Atalanta - Juventus: Ibland får man tyvärr acceptera att fotbollen visar sin grymhet

Det som på förhand verkade hopplöst var i allra högsta grad levande. Det blev ett absurt slut där man förtjänade mer. Ibland får man tyvärr acceptera att fotbollen visar sin grymhet.


Det var ett omskakat Atalanta som kom in till den här matchen med två oerhört tuffa förluster i ryggen. På förhand var det inte mycket som talade för att man skulle ha något att säga till om mot ett Juventus som inte förlorat i ligan sedan Duvan Zapata avgjort med enda målet i Turin. Förutsättningarna till trots går man ut och står för en otrolig insats. Att falla på målsnöret som man gör är självklart förjävligt på alla sätt och vis men prestationen man som lag står för är vacker att se. Det som på förhand verkade hopplöst var i allra högsta grad levande och ett kryss är verkligen inget dåligt resultat. Det finns många situationer och tveksamma domslut som går att diskutera men fokus nu ur ett Atalanta-perspektiv bör ligga framåt. Man visar i och med denna prestation att den nedåtgående trend man varit inne i inte är någonting långvarigt utan förmodligen en reaktion på alla bortfall som har varit den senaste tiden. Jag kan lova att mitt hat mot Agnelli och Juventus frodas mer än någonsin just nu, men jag vill ändå fokusera på det positiva. Att man rest sig efter en tung period och att denna match nu förhoppningsvis kan bli startskottet på den fina vårform som man vanligtvis brukar stoltsera med. Ibland får man tyvärr bara acceptera att fotbollen visar sin grymhet. 



Två spelare som jag tycker förtjänar att hyllas lite extra efter ikväll är självklart den lille ukrainaren med vänstersläggan Malinovskyi och Sportiello som båda enligt mitt tycke i högsta grad är matchavgörande. Angående Malinovksyi finns det inte mycket mer att säga än att det blir en helt annan matchbild när han kommer in och i princip allt han gör blir bra. Han har gjort ett par riktiga rackarrökare nu och att ha en spelare med den spetsegenskapen är få förunnat. Att ha en andramålvakt av Sportiellos kvalité är även det en lyx som man egentligen inte kan räkna med. Med den kopplingen han har till Bergamo och den kvalité han gång på gång visar att han besitter när han får chansen gör mig alldeles varm inombords. Han är den spelare som enligt mig var bäst på plan ikväll och han förtjänar alla hyllningar som jag förmodar att han kommer få. Nu siktar vi däremot framåt mot Europa League och en förhoppningsvis alldeles fantastisk vårsäsong.

Arrivederci!

Martin Widéenmarrewideen@gmail.com2022-02-14 00:09:00
Author

Fler artiklar om Atalanta