2021-05-15 15:00

Genoa - Atalanta
3 - 4

Efter Genoa - Atalanta: Gasperini löser Champions League för tredje säsongen i rad

Efter Genoa - Atalanta: Gasperini löser Champions League för tredje säsongen i rad

Nu är det klart. Atalanta kommer spela Champions League för tredje säsongen i rad. Det är bara att lyfta på hatten för super Gian Piero Gasperini.


Det var en match som det går att säga mycket om men jag kommer välja att fokusera på det som är av värde. Dvs att man vann och tog de tre poängen som behövdes för att säkra Champions League. Att man nu för tredje säsongen i rad kommer att spela Champions League fotboll är helt otroligt. Säsongen som man gör är trots att det varit en del turbulens det mest stabila prestationsmässigt som jag sett från Atalanta. Även om höjden kanske var högre förra året så har man i år haft en stabilitet och tyngd som inte funnits tidigare. Gasperini har i större utsträckning i år valt att gå in i vissa matcher med en mer pragmatisk matchplan än tidigare. Det är bara att bocka och buga inför ligans bästa tränare, sportchef och president.




På onsdag väntar en Coppa Italia final där Gasperini verkligen har chansen att kröna denna säsong. Gasperini är redan hedersmedborgare och odödlig i Bergamo, men vinner han på onsdag så kommer alla Gasperinis i flera generationer framöver att beträda Bergamos gator som om det vore deras egna. Våran mister är inte vilken mister som helst. Våran mister är Gian Piero Gasperini och utan han hade inte detta varit möjligt.

Martin Widéenmarrewideen@gmail.com2021-05-16 11:00:03
Author

Fler artiklar om Atalanta