Allianz Stadium, 2021-11-27 18:00

Juventus - Atalanta
0 - 1

Efter Juventus - Atalanta: Otrolig insats

Efter Juventus - Atalanta: Otrolig insats

Atalanta visar att man ännu en gång är på riktigt. Det är en otrolig insats Gasperinis mannar står för. Det är bara att buga och bocka för hans pågående gärning i Atalanta.

Vilken prestation. En första halvlek där man enligt mig är överlägsna spelmässigt och Juventus har otroligt svårt med man-man pressen. Varenda spelare på plan och de som kommer in gör fläckfria arvetsinsatser. Den andra halvleken blir väldigt tuff när Juventus trycker på för en kvittering. Dock tycker jag att det egentligen aldrig känns riktigt farligt och backlinjen tillsammans med otrolige Musso levererade verkligen idag. Otrolig insats.

Atalanta visar ännu en gång att man förtjänar sin plats i tabellen
Att Gasperini fortsätter att få laget att prestera på den här nivån år efter år ska egentligen inte gå. Det är ett hantverk av högsta nivå och en klubb man visar idag att det inte är någon slump att man ligger där man ligger i tabellen. Man kontrollerar den andra halvleken på ett sätt som ett provinslag inte ska kunna göra. Det är inte heller bara press-spelet som är imponerande. Det gäller även spelet med boll. Det finns hela tiden en tanke med vilka ytor man vill hitta och hur man kommer dit. Maskinen är igång på riktigt nu.



Zapata
Han bär laget på sina otroligt vältränade axlar just nu och har gjort så under hela säsongen. Jag tycker att Zapata alltid har varit otroligt bra och viktig spelmässigt och även gjort mycket mål. I år tycker jag att han blivit något annat. Någonting större och han spelar på en nivå där han egentligen inte ska kunna vara. Han är inte längre bara målgörare och bra i target-spelet utan han är så lätt i steget både med och utan boll. Jag har alltid tyckt att han ibland kunnat vara lite tafflig med fötterna men han ser nästan ut som en dribbler som han spelar nu. Det går att argumentera för att han är bäst på sin position i Serie A just nu.

Demiral
Alla som var oroade för att Romero försvann kan börja lugna ner sig. Visst fanns det fog för att känna en oro men man ska komma ihåg att även Romero hade svårt första månaderna. Jag har alltid tyckt att Demiral är perfekt för Gasperinis system och idag fick vi ett klart och tydligt svar. Demiral kommer att vara en klippa i försvaret den här säsongen och kom ihåg att saker måste få komma på plats. Nu när hela backlinjen är tillbaka har man verkligen hittat rätt och Musso är kanske seriens bästa målvakt just nu. Det är trots den flärdfulla offensiven även en defensiv som imponerar.

Martin Widéenmarrewideen@gmail.com2021-11-27 21:16:18
Author

Fler artiklar om Atalanta