Old Trafford, 2021-10-20 21:00

Manchester U - Atalanta
3 - 2

Efter Manchester United - Atalanta: Den totala kollapsen är ett faktum

Efter Manchester United - Atalanta: Den totala kollapsen är ett faktum

Det går inte att begära mer men det tar inte bort det faktum att kollapsen är total. Trots alla skador ska detta inte få ske. Atalanta är så där härligt naiva samtidigt som det verkligen straffar sig i en match av denna karaktär.

Vart ska man egentligen börja efter en som denna? Det finns mycket men samtidigt väldigt lite att säga när matchen utspelar sig som den gör. Atalanta står för en första halvlek som är bland det bästa vi har sett av laget den här säsongen. Jag var så imponerad över att man många nyckelspelare borta kunde stå för den prestationen. Jag var framförallt orolig för backlinjen inför matchen och det visade sig inte bara vara en känsla. Dock tror jag att med Demiral kvar på planen hade utgången kanske inte blivit så dyster som den blev. Han och Zappacosta är enligt mig planens två bästa spelare efter första. När Demiral sen inte kan fortsätta består alltså trebackslinjen av Lovato, Palomino och De Roon. Inget ont om någon av dem men det håller inte när man ställs mot spelare som Ronaldo, Rashford och Bruno Fernandes. Om man ska se på det nyktert är det ett underbetyg till United som inte lyckas att göra fler mål på en så medioker backlinje.



Så frågan är hur det kan komma sig att det är så många skador i truppen? Det kan vara så att man har haft maximal otur, eller att det täta spelschemat blir för tufft när man spelar så fysiskt som Atalanta gör eller så kan det kanske vara så att det har någonting med hur spelarna är tränade. Jag personligen tror att det är en kombination av det fysiskt krävande spelsätt som man använder sig av och att det har varit tätt matchande. Det ska dock inte ses som någon ursäkt och eftersom att skadorna i backlinjen idag kostar tre poäng är det relevant att ställa sig frågan. Det slutade med en total kollaps och det finns ingenting konkret att ta med sig mer än att försöka glömma.

Martin Widéenmarrewideen@gmail.com2021-10-20 23:38:33
Author

Fler artiklar om Atalanta