2021-04-22 18:30

Roma - Atalanta
1 - 1

Efter Roma - Atalanta: Blandade känslor

Efter Roma - Atalanta: Blandade känslor

Det blev delad poäng i Rom. Att matchen inte är avgjord efter första halvlek är ett mysterium. Att man kommer undan med en poäng är också ett mysterium. Det bjöds på både högt och lågt.

Det är med blandade känslor som jag kommer att summera denna match. Jag känner att jag inte riktigt vet hur jag ska reagera. Å ena sidan så kör man över Roma i 70 minuter och matchen ska egentligen vara avgjord efter den första halvleken. Å andra sidan har man tur som inte blir straffade av Roma sista 20. Det enda jag med säkerhet vet är att det röda kortet förändrade matchen. Det var som att titta på två helt olika matcher efter det röda kortet. De olika känslorna inom mig tar ut varandra och lämnar mig helt tom efter en match som denna.



Målet som Malinovskyi gör är ett klassmål som heter duga. Det är Zapatas förtjänst att det målet ens kommer till. På sättet som han suger in bollen för att sedan spela den vidare ut mot Gosens är det hög nivå på. Han ser ofta lite kantig ut i sina aktioner, men oj vad nyttig han är i spelet. Man märker direkt hur spelet inte flyter på på samma sätt när han inte är på plan. Även om han inte alltid sätter sina chanser så gör han sina medspelare i offensiven bättre. Han är avlastning för alla kretiva spelare som ofta underskattas.

Romas mål som Cristante gör går att diskuteras. Visst ska han inte få stå så fri som han gör och avlossa det skottet men att Gollini inte tar den är under all kritik. Visst, skottet var hårt och välriktat men från det avståndet ska den inte få slinka in bakom honom i nätmaskorna. Han är ju där men orkar inte styra ut den. Gollini är en fenomenal målvakt men det där ska han bara göra bättre. Den största syndabocken idag är självklart Gosens. Det är det röda kortet som gör att Atalanta inte åker hem från Rom med tre poäng. Han ska ju inte inte gå in i den där situationen så som han gör, men samtidigt så är det så som Atalanta spelar. Det ska inte läggas några fingrar emellan och därför har jag förståelse för att det ibland slutar med röd färg på kortet. Även om det är olyckligt och avgörande för matchen kommer det någon gång att straffa sig när man spelar så fysiskt och aggressivt i backlinjen som man gör. Tyvärr är detta ett faktum som inte går att undvika.



På söndag väntar Bologna och jag tycker inte man ska känna sig alltför besviken efter instatsen idag. Man ser ju klart och tydligt att Atalanta är det bättre laget. Sett till hela matchen så är det en bra prestation man står för. Det är bara att fortsätta på den inslagna vägen och för att nå Champions League gäller det att fortsatt hålla huvudet högt. För är det något det här laget förtjänar så är det beröm för vilken otrolig säsong som de hittills har stått för. Det här laget är någonting extra och de visar verkligen vilken hög nivå som finns i 70 minuter idag. Det är ingen poäng som man bör skämmas för och nu laddar vi batterierna inför söndag.

Arrivederci!

Martin Widéenmarrewideen@gmail.com2021-04-22 21:53:00
Author

Fler artiklar om Atalanta