2021-05-02 15:00

Sassuolo - Atalanta
1 - 1

Efter Sassuolo - Atalanta: Kryss med bitter eftersmak

Efter Sassuolo - Atalanta: Kryss med bitter eftersmak

Två röda kort. Straffmiss och straffmål. Trots vilja så ville det sig inte idag.

Atalanta kom från en stark 5-0 seger senast hemma mot Bologna. Spelet har sett strålande ut senaste matcherna och med det här krysset är man nu obesegrad åtta matcher i rad. Det var en match med böljande spel där Atalanta satte otroligt hög press första 10 minutrarna. Allting såg planenligt ut tills Gollini får för sig att ge sig ut på en egen liten räd. Det är för mig personligen inget solklart rött kort men kan samtidigt förstå att han väljer den röda färgen. Det är Gollini som gör bort sig och det är helt enkelt bara att acceptera. Oroväckande är att han även i matchen mot Roma släppte in ett tveksamt mål och sen kommer det här. Kan möjligen vara så att han har tankarna någon annanstans och väntar in det kommande sommarfönstret.



Även om detta är ett kryss som svider och straffen som Sassuolo får är otroligt marig så kan jag inte vara alltför besviken när man ser det ur ett större perspektiv. Jag tänker inte ta upp att Muriel missade straffen och sedan halkar när han ska slå in returen. Även om jag tog upp det nu ändå så är inte det något som jag vill välja att lägga fokus på. Det kommer alltid att komma några såna här matcher per säsong. Det är vad det är.

Spelschemat framåt ser bra ut och gör man bara det man ska nu så väntar en otroligt spännande match mot Milan i sista omgången. Parma nästa helg ska vara tre poäng och jag litar fullt ut på att Gasperini löser det. Vi har också en Coppa Italia final som stundar där Gasperini har chansen att ta första titeln. Det är en ruskig säsongsavslutning.

Arrivederci!

Martin Widéenmarrewideen@gmail.com2021-05-02 21:41:48
Author

Fler artiklar om Atalanta