Stadio Olimpico Grande Torino, 2021-08-21 20:45

Torino - Atalanta
1 - 2

Efter Torino-Atalanta: Bara att glömma och gå vidare

Efter Torino-Atalanta: Bara att glömma och gå vidare

Premiäromgången för Atalanta är nu avslutad. Det var med nöd och näppe som man lyckades ta med sig alla tre poängen hem till Bergamo. Det var rent ut sagt en bedrövlig insats som vi nog gör bäst i att bara försöka glömma.

Det är bara att konstatera att La Dea stod för ett rån denna lördagkväll. Torino med Gasperinis lärling Juric ny på tränarposten var det bättre laget egentligen hela matchen. Det finns inte mycket positivt att ta med sig från matchen rent spelmässigt men att man tar tre poäng är också en styrka i sig. Man skulle kunna argumentera för att det finns en tyngd i Atalanta som gör att man vinner den här matchen. En tyngd som växte fram och blev allt starkare under förra säsongen. En tyngd som visar på att man verkligen är ett topplag. Jag vill vara tydlig med att det här var en prestation som inte höll måttet om man ska kriga om Champions League eller kanske till och med Scudetton i år. Atalanta har även en tendens att kunna börja säsongerna lite svajigt för att sedan växla upp. Därför är det bara att glömma insatsen, vara glad över tre poäng och gå vidare.



Transferfönstret:
I min mening så har man gjort ett bra transferfönster även i år igen och det är bara att lyfta på hatten för sportchef Sartori. Att Romero säljs är självklart ett stort tapp och det finns egentligen ingen som kan ersätta honom fullt ut nu direkt. Däremot tycker jag att Demiral absolut har potentialen för att göra det och jag personligen har alltid velat se Demiral i Atalanta. För mig är verkligen Demiral en Gasperini-spelare och jag tror det att kan bli hur bra som helst. Det är ingen superinsats Demiral gör mot Torino direkt men då vill jag att man ska komma ihåg att även Romero var lite svajig i början. Det tar tid att anpassa sig till Gasperinis spelsätt och det bör man ha respekt för. Även Musso tycker jag är en fantastisk värvning där det absolut är en uppgradering mot Gollini. Mittbacken Lovato är även han en mycket spännande värvning. Där gäller det dock att ha respekt för att det är en långsiktig värvning men tillsammans med Gasperini har han absolut potentialen till ett bli en riktigt bra mittback. Nu ryktas det även att uruguayanen Nandez från Cagliari ska vara på väg in i en bytesaffär med Lammers. Nandez som enligt mig är en klasspelare kommer att kunna tillföra oerhört mycket och får han jobba med en tränare som Gasperini kan det bli ruskigt bra.

Nästa vecka väntar Bologna hemma i Bergamo där jag tror och hoppas att vi kommer att få se ett helt annat Atalanta. Supportrarna kommer att vara tillbaka och allt annat än en överkörning skulle förvåna.

Arrivederci!

Martin Widéenmarrewideen@gmail.com2021-08-22 12:00:00
Author

Fler artiklar om Atalanta