Inför Atalanta - Juventus: Nu finns chansen att koppla ett rejält grepp om Champions League

Inför Atalanta - Juventus: Nu finns chansen att koppla ett rejält grepp om Champions League

En tung batalj väntar hemma i Bergamo. Juventus kommer att stå på andra sidan när La Dea kliver ut på Atleti Azurri i den italienska vårluften. Vinner man kopplar man ett rejält grepp om Champions league.

Atalanta kommer med fyra raka vinster i ligan och en glödhet Duvan Zapata som gjort hela fyra mål på de tre senaste matcherna. Man vann senast borta mot Fiorentina i en sprudlande match med 2–3 där man i första halvlek körde över Fiorentina totalt. Det är ett flexibelt Atalanta som vi fått se på sista tiden där Gasperini blandat sitt vanliga 3–4–1–2 system med ett 4–2–3–1 system som vi med stor sannolikhet även kommer att få se i den här matchen. 



Det är en tuff uppgift som väntar, Juventus kommer från en stark seger hemma mot Ballardinis Genoa men man reser från Turin utan Cristiano Ronaldo. Man har visat på en fin höjd den här säsongen men det är inte det Juventus som vi är vana att se. Med ojämna prestationer på senaste tiden och utan deras viktigaste spelare tror jag att Mr. Gasperinis gäng har stor chans att kunna störa den gamla damen.

Atalanta dock, med en nykomponerad offensiv som verkligen börjat sätta sig har man till varje match ingångsvärdet att en colombianare kommer att göra mål. Det här är det mest robusta Atalantalaget som jag har sett och de kommer att gå in i den här matchen för att plocka alla tre poäng. Trots att motståndet heter Juventus och att Cristian Romero är avstängd så är jag förvånansvärt optimistisk inför denna drabbning. Glädjande besked är även att Matteo Pessina återhämtat sig från Covid-19 och kommer att finnas med i truppen.   



Colombiansk fest att vänta?
De två colombianska anfallarna Luis Muriel och Duvan Zapata är i mångt och mycket varandras motsatster när det kommer till deras spel på planen men oj vad de producerar poäng, 31 mål och 14 assist den här säsongen i Serie A tillsammans. Med en Duvan Zapata som är den tydliga targetspelaren och bra i både djupled och det felvända spelet kombinerat med finliraren Muriel som bara flyter fram bland försvararna så har spelet fungerat otroligt bra tillsammans senaste månaderna. Något som verkligen inte var självklart med tanke på att deras första insatser ihop inte var speciellt övertygande. Men att få se de tillsammans på en fotbollsplan där de vuxit fram till ett av Europas vassaste anfallspar är verkligen en fröjd att se.




Trolig elva: 4–2–3–1

Pierluigi Gollini

Rafael Toloi
Jose Luis Palomino
Berat Djimsiti
Robin Gosens

Marten De Roon
Remo Freuler

Ruslan Malinovskyi
Mario Pasalic
Luis Muriel

Duvan Zapata

In bocca al lupo!!

Martin Widéenmarrewideen@gmail.com2021-04-17 20:40:00
Author

Fler artiklar om Atalanta