Gewiss Stadium, 2021-10-30 15:00

Atalanta - Lazio

Inför Atalanta - Lazio: Dags att börja vinna även hemma i Bergamo

Inför Atalanta - Lazio: Dags att börja vinna även hemma i Bergamo

Tre poäng på hemmaplan är inget som har hört till vanligheterna än så länge under den här säsongen. Förhoppningsvis kan man vända på denna dystra trend nu när Lazio kommer på besök. Det kommer att bli en tuff match men nu är det banne mig dags att börja vinna även hemma i Bergamo.

Atalanta kommer från en fin vinst borta mot Sampdoria nu i veckan och det var en otroligt viktig seger med tanke på krysset mot Udinese. Trots det tuffa spelschemat och alla skador i backlinjen kan nu laget förhoppningsvis få lite luft under vingarna och bara flyga hem en seger även i den här matchen. Med lite tur från skadegudarna kanske till och med Demiral kan få vara med och delta. Han är med i truppen, men om han är redo för att starta är ännu ovisst. Är det så att han mot alla odds är redo för start kan jag med säkerhet garantera seger. Han är inte på Romeros nivå ännu men han har sannerligen potentialen. Man ska också komma ihåg att Romeros första månader var riktigt usla spelmässigt, så att döma Demiral redan nu är lönlöst. Jag tycker att han var bra mot United och det är en spelare som jag tror Atalanta kommer att ha stor nytta av under säsongens gång. Oavsett om Demiral är spelklar eller inte hoppas jag att unge Scalvini får chansen nu igen. Han såg riktigt bra ut de få minuter han fick mot både Udinese och Sampdoria och enligt mig med alla skador i backlinjen bör han ha chans på en startplats.



Inför matchen känns det konstigt nog otroligt bra. Lazio har visserligen visat på en hög högsta nivå men jag tror att de kommer att få stora problem med Atalantas presspel. Sarris projekt är fortfarande i uppbyggnadsfasen och därför bör Atalanta med sitt man-man försvar kunna störa Lazio i uppspelsfasen. Min enda farhåga inför matchen är att Immobile som är otroligt duktig att hitta in med löpningar bakom backlinjen kommer att få göra lite vad han vill med den backlinjen som förmodligen kommer starta. Dock ska han inte få så många chanser i och med att den bollen antingen ska brytas innan eller att han blir tvingad till att ta emot bollen felvänd där han inte är lika stark som i djupledsspelet. Jag är helt övertygad om att Atalanta vinner om man sätter sitt presspel. Det kan dock vara så att laget är ganska så slutkört med tanke på spelschemat och det sättet som man spelar på. I veckan väntar även Champions League men jag hoppas att Gasperini ställer ut det bästa han har. Muriel satt ju på bänken senast så honom kan jag i princip garantera start på. Nu är det bara att göra jobbet så kör vi över dem. Forza ragazzi!!

Arrivederci

Martin Widéenmarrewideen@gmail.com2021-10-29 20:00:00
Author

Fler artiklar om Atalanta