2021-11-02 21:00

Atalanta - Manchester U

Inför Atalanta - Manchester United: Chans på revansch

Inför Atalanta - Manchester United: Chans på revansch

Bergamo är redo. Redo för att ta emot en av dem största. Tiden är inne för att brotta ner ännu en tungviktare. Det är dags att även visa Ronaldos nya lekkamrater vad Atalanta är kapabla till.

Efter kollapsen i Manchester senast får man se detta som ett tillfälle att göra om och göra rätt. Jag ska egentligen inte, med tanke på skillnaden i storlek på de båda klubbarna, kunna begära att Atalanta ska ha någonting att göra med en seger ikväll, men likväl så har jag den orimliga kravställning som jag har. Efter att nästan slagit ut PSG i en kvartsfinal, vunnit på Anfield, tagit poäng mot Man City, kommit topp fyra tre år i rad och två cupfinaler på det så har man blivit lite skadad i sitt sätt att se på Atalanta. La Dea är inte vilken provinsklubb som helst och hade jag varit United-supporter inför ikväll hade jag varit minst sagt orolig.



De Roon får äntligen spela där han ska spela
Det ser gladeligen ut som att Marten De Roon nu äntligen efter målet senast flyttas upp på mittfältet igen efter att ha fått vikarierat som mittback. Detta är tack vare att Palomino nu ska vara startklar och det resulterar i att trebackslinjen kommer att bestå av Palomino, Demiral och Lovato. Att De Roon därmed får komma upp på mittfältet igen tror jag är otroligt viktigt. Hans duellspel tycker jag har saknats en del under de senaste matcherna och jag ser det som oerhört positivt att vi äntligen får se honom där han hör hemma.

Det är bara att tuta och köra
Jag hoppas att vi får se ett Atalanta som bara går ut och kör ikväll. Det är ett väldigt naivt sätt att tänka men det är också därför man älskar det här laget. Vad jag menar med att gå ut och köra är att det ska smälla direkt. United-spelarna ska hata att behöva behandla bollen. Det ska ta emot att behöva ta en löpning för att möta boll på egen planhalva för att man vet att det alltid är någon som skaver bakom ryggen. Det är något jag önskar för att jag har sett Atalanta göra det förr mot topplag och hanterat det bra. Jag vet att Gasperini brukar ha en lite mer tillbakadragen approach när det kommer till såna här matcher och väljer han att göra det valet står jag självklart bakom det till hundra procent. Går jag däremot efter mitt naiva önsketänkande så hoppas jag att Atalanta går ut och kör från första minuten. För att mitt önsketänkande dock ska kunna genomföras så blir kantspringarnas roll oerhört viktig precis som i varje match för att få ett flyt i offensiven. Ikväll ser det ut som att Maehle kommer starta till vänster och Zappacosta till höger. Zappacosta har varit helt fenomenal under säsongsinledningen och enligt mig en av Atalantas absolut bästa spelare under säsongsupptakten. Maehle har jag däremot varit rätt så besviken på och han har inte alls levt upp till förväntningarna. Han har förvisso fått utgå ifrån vänster när han egentligen är bäst ute till höger men jag hoppas att han verkligen steppar upp ikväll för det kommer att behövas. Så Ut och kör nu i ragazzi och sen får det blir som det blir.

Arrivederci,

Martin Widéenmarrewideen@gmail.com2021-11-02 13:00:00
Author

Fler artiklar om Atalanta