Gewiss Stadium, 2022-04-03 15:00

Atalanta - Napoli

Inför: Atalanta - Napoli: Allt att vinna

Inför: Atalanta - Napoli: Allt att vinna

Landslagsuppehållet är över och Stadio Atleti Azzuri öppnas upp till hundra procents kapacitet. Pagliuca har inte gjort något gott första intryck och glädjande nyheter angående Zapata. Det är ett titeljagande Napoli som står för motstådet där Atalanta har allt att vinna.

Äntligen är landslagsuppehållet över och Stadio Atleti Azzurri öppnar upp igen till hundra procents kapacitet inför söndagens drabbning mot ett titeljagande Napoli. En match där La Dea har allt att vinna. Boga tillsammans med Malinovksyi väntas starta längst fram med Koopmeiners i rollen bakom då Muriel inte bedöms vara startklar. En frontrio som jag på förhand har stort förtroende för där Koopmeiners kommer att spela en viktig roll i presspelet. Med Koopmeiners i rollen bakom får man en väldigt tydlig balans mellan mittfält och anfall  vilket verkligen kommer att behövas mot ett så bollskickligt lag som Napoli. Det är ett Napoli med känning på Scudetton som kommer till Bergamo och det är inget man från Atalantas sida bör skoja bort. Förvisso vann Atalanta det första mötet i Neapel men då deltog varken Osimhen eller Koulibaly. Napolitanarna bör enligt min mening ses som stora favoriter medan Atalanta har allt att vinna i en match av sådan karaktär.

Tråkiga nyheter är dessvärre att kapten Toloi fortsatt är borta med muskelproblem och inte kommer till start imorgon men backlinjen stod sig bra senast mot Bologna även om Toloi självklart är ett tungt bortfall. Förhoppningsvis får unge Scalvini ännu en gång chansen även om det realistiska är att backlinjen utgörs av Palomino, Demiral och Djimsiti. Däremot har det kommit glädjande rapporter angående Zapata som i fredags kom tillbaka till Zingonia efter sin rehabiliteringsperiod nu under uppehållet i Sevilla. Det är inte uteslutet att han finns med i truppen redan nu i veckan mot Leipzig men av allt att döma förväntas han vara tillbaka till returmötet.



Orolig över situationen framåt
Efter intresset Steve Pagliuca visat upp angående övertagandet av Chelsea där han ansetts vara en av kandidaterna till att ta över klubben gör han verkligen inget gott första intryck. Det i kombination med att Lee Congerton klivit in i klubben och Sartori väntas lämna är något som i mina ögon inte bådar gott inför framtiden. Även om Sartori väntas lämna pågrund av den spända relationen med Gasperini och att det då blir förklarligt till varför det sker så är jag osäker på om man från Percassis sida har valt rätt väg framåt. Det kan mycket väl vara så att jag har fel men att ersätta Sartori med Congerton och ha en Steve Pagliuca som verkar ha fokus på allt annat än Atalanta för tillfället är för mig varningssignaler. Det skulle mycket väl kunna vara så att Sartori lämnar just pågrund av klubbens vision framåt och att Pagliucas intåg fick bägaren att rinna över. Jag hoppas innerligt att Percassi vet vad han sysslar med men just nu ser det ut som att Sartori kommer bli den stora vinnaren i det hela.

Nu bör fokus dock ligga på Napoli där Atalanta med Gasperini i spetsen förhoppningsvis sätter rejäla käppar i hjulet för Napoli. Höjden finns som sagt men då ska allting stämma.

In bocca al lupo!!

 

Martin Widéenmarrewideen@gmail.com2022-04-02 15:00:00
Author

Fler artiklar om Atalanta