Inför Atalanta - Roma: En match i taget

Inför Atalanta - Roma: En match i taget

Ett Atalanta i Scudetto-strid tar emot ett svajigt Roma hemma i Bergamo. Nu har man chansen att gå från tio till elva raka matcher utan förlust i ligan och befästa sin plats i toppen av tabellen. Vi vet vad Atalanta kan men det gäller att ta det en match i taget om man vill vara med och slåss om Scudetton.


Efter en hel veckas vila har det nu blivit dags för Mourinhos Roma att tas emot hemma i Bergamo. En match där ett starkt Atalanta går upp mot ett minst sagt ojämnt och svajigt Roma där La Dea får ses som klara favoriter. Man har inte förlorat på de senaste tio matcherna i Serie A och det finns ingenting som tyder på att den fina formen kommer att avta denna omgång heller. Alla spelare i truppen ska vara tillgängliga förutom Robin Gosens som fortsatt är skadad.



För er som har följt Atalanta denna säsong vet om att det inte hör till vanligheterna att Gasperini har nästan hela truppen till sitt förfogande. Jag tycker därför att vi nu kan konstatera att skadeperioden är över och sättet som man hanterat den jobbiga perioden på har varit enastående. Tre poäng bakom serieledande Inter efter 17 spelade omgångar och även om man inte lyckas ta sig vidare i Champions League tycker jag ändå att det är en klart godkänd insats man står för. Frågan man nu istället bör ställa sig är vidare denna tuffa skadeperioden bör ses som en svacka eller ej? 
   
Just nu finns det väldigt mycket som tyder på att det just var en sådan svacka som alla lag går igenom en eller flera gånger under en säsong. Det är helt normalt att man har vissa perooder under en säsong som är tyngre spelmässigt och det gäller alla lag. Det är däremot bara de bästa som klarar av att fortsatt ta poäng under dessa perioder. Tittar man på hur spelet har sett ut för Atalantas del efter att flera nyckelspelare nu börjat komma tillbaka har man inte bara gjort bra resultat utan även oerhört fina prestationer spelmässigt. Poängen har hela tiden trillat in även fast inte spelet i sig varit något att hänga i granen. Vi ska även komma ihåg att Atalanta är ett vårlag och ser det så här bra ut redan nu och det fortsatt är få poäng upp till serieledning går det inte att räkna Bergamoklubben
 
Man måste dock sitta lugnt i båten och ta detta som Gasperini och alla andra tränare säger dvs. en match i taget. Atalanta går in mot Roma med huvudet högt men jag personligen tror att det kan bli en tuff match. Mourinho-lag är alltid starka i kontringsspelet och som vi alla vet finns det stora ytor att jobba med bakom Atalantas trebackslinje. Det gäller att trebackslinjen gör en oerhört bra insats i duellspelet för annars kan det här bli en mardrömsmatch. Jag tror dock att Atalanta kommer att kunna hantera detta och när man dessutom är utvilade ska det mycket till för att Roma ska ha något att säga till om. Atalanta har vad som krävs men det gäller att ta en match i taget om man vill vara med och slåss om scudetton.

In bocca al lupo!!

Martin Widéenmarrewideen@gmail.com2021-12-17 18:00:00
Author

Fler artiklar om Atalanta