Inför Atalanta - Torino: Mästaren mot eleven

Inför Atalanta - Torino: Mästaren mot eleven

Ett revanschsuget Torino efter rånet senast och ett Atalanta utan Duvan Zapata. Ännu en gång ställs de mot varandra, Gasperini och Juric. Utgången är minst sagt oviss när mästaren tar emot eleven.

Äntligen är vi igång igen när Torino står för motståndet hemma i Bergamo och ännu en gång så ställs de mot varandra, Gasperini och Juric. Juric som både spelat under Gasperini och varit hans nära följeslagare som assisterande tränare under flera säsonger står numera sedan ett tag tillbaka på egna ben. Det är inte första gången de går upp mot varandra, de har mötts vid hela fem tillfällen där mästaren Gasperini självklart har övertaget med sina fyra vinster och endast en förlust mot sin forne elev. Vill man veta hur utfallet blev senast dessa två man-man tränare gjorde upp om tre poäng är det bara att backa tillbaka bandet till den första omgången i årets Serie A. Ur ett Atalantaperspektiv var det en rejäl kalldusch där man blev totalt utspelade och detta till trots lyckades råna Torino på tre poäng tack vare ett mål av Piccoli på övertid. Det är inga höga odds på att det är ett rejält revanschsuget Torino som kliver ut genom spelartunneln imorgon på Atleti Azzurri, det kan jag lova.

Hur ska man klara sig utan Zapata mot ett målsnålt Torino?
Det är en fråga som jag iallafall ställer mig inför denna drabbning. Zapata klev ut skadad senast mot Genoa och det är fortfarande oklart om när han är tillbaka. Han har verkligen burit detta Atalanta på sina muskulösa axlar med sin målproduktion och fysik. När man nu ställs mot ett robust Juric-lag är det just en spelare av Zapatas kaliber som kan vara skillnaden och den avgörande faktorn i en match av denna karaktär. Muriel kommer att få chansen där framme i hans frånvaro vilket jag absolut inte har något emot om han kan hitta tillbaka till fjolårsformen. Muriel har en otrolig höjd men i nuläget finns det inga garantier för att han kommer att leverera. Zapata är den typen av garantispelare som alltid levererar bra prestationer och man verkligen kan lita på oavsett om han gör mål eller inte. Det kan kosta att inte ha Zapata mot ett målsnålt Torino, men jag hoppas och tror att Muriel någorlunda kan fylla det tomrum som uppstått där fram.



Musso tillsammans med Palomino har båda Covid-19 så ingen av dem kommer självklart att komma till start tillsammans med Freuler som är avstängd. Även om tappet av Zapata självklart väger tyngst är detta oerhört viktiga kuggar i Atalanta som kommer att vara saknade när matchen väl blåses igång. Man har breddat truppen inför säsongen och man har även hanterat att spelare varit borta tidigare på ett bra sätt där man bortfallen till trots lyckats få resultat. Det är klart att det väcker lite oro i mig att Musso som är en av de absolut bästa målvakterna i Serie A inte kommer till spel men det som gör mig mest fundersam är ändå motståndet. Torino är bättre än vad tabellen visar och ser man till senaste mötet bör pendeln slå tillbaka mot Atalanta som egentligen inte förtjänade de tre poäng man snodde med sig från Turin. Å andra sidan vinner mästaren i nästan alla fall över eleven och jag hoppas och tror verkligen Gasperini kan vända på den dåliga trenden man haft de två senaste matcherna. På förhand måste man ta tre poäng om man vill hänga med i toppen men med samma filosofi och man-man spel från de båda tränarna känns det  på förhand väldigt ovisst. Nu är det bara att hoppas på det bästa.

In bocca al lupo!!



 

Martin Widéenmarrewideen@gmail.com2022-01-05 20:45:00
Author

Fler artiklar om Atalanta