Stadio Artemio Franchi, 2022-02-20 12:30

Fiorentina - Atalanta

Inför Fiorentina - Atalanta: Dags att visa vad man går för

Inför Fiorentina - Atalanta: Dags att visa vad man går för

Ett revanschsuget Atalanta som vill återta sin heder efter uttåget i Coppa Italia. En Muriel som måste steppa upp i Zapatas frånvaro och ännu en pusselbit i projektet Atalanta är påväg att läggas.

Då var det dags för La Dea att ta tåget ner till Renässansens epicentrum Florens där ett hungrigt Fiorentina väntar. Efter den snöpliga förlusten i cupen är det ett Atalanta som inte bara kommer till Florens för att ta tre poäng, man är där för att återta sin heder. Ett gott tecken på att man kommer att göra precis det är att man kommer in med bra energi från torsdagens vinst i Europa League mot Olympiakos där Djimsiti blev den stora matchhjälten med sina två mål. Det var en match som också blev startskottet på denna hektiska två veckors period som nu väntar laget där returmötet spelas torsdag nästa vecka. 

Nu är det dock fokus på Fiorentina där jag tror att laget är rejält revanschsuget efter uttåget ur Coppa Italia. Det är även en match av stor betydelse för Atalanta i och med att Juventus bara lyckades få ett kryss mot Torino. Det betyder i praktiken att om man vinner imorgon går man upp på samma poäng som Juventus med en match mindre spelad. Det är någonting som måste utnyttjas om man vill ta sig till Champions League. Det är dags att visa vad man går för.



Muriel måste steppa upp
I och med den förvärrade skadan på Zapata och att man skickat iväg Piccoli på lån till Genoa är Muriel den enda nian som är tillgänglig i truppen för Gasperini. Då ska man också ta i beaktning att Muriel inte direkt har gjort sig känd för att vara någon stöttepelare som man kunnat luta sig mot match in och match ut. Han är en spelare som man bara måste älska men när det kommer till att vara konsekvent under en längre period har han lite att jobba på. Hittar han formen är han en av ligans absolut bästa men än så länge har han inte visat några tendenser på att det är dit formkurvan pekar. Det tomrum som Zapata lämnar är enligt mig orimligt att fylla men kontentan är klar, ska man vara med där uppe och slåss så måste Muriel steppa upp. 



I veckan har det även varit en del snack om försäljningen av andelar i Atalanta och senaste nytt enligt (L’eco di Bergamo) så är ett amerikanskt konsortium ledd av Stephen Pagliuca och riskkapitalfonden Bain Capital på plats i Bergamo. Pagliuca är bland annat delägare i det amerikanska basketlaget Boston Celtics. och allt talar för att det kommer att bli en försäljning. Familjen Percassi kommer dock kvarstå som största aktieägare med 45% medan resterande 55% delas mellan det amerikanska konsortiet. Familjen Percassi kommer därmed att bli kvar i sina tidigare roller och av allt att döma är det här bara ännu en pusselbit i projektet Atalanta. 

Nu tycker jag dock att vi blickar fram mot en sprakande tillställning mot Fiorentina där man har alla möjligheter att ta tre poäng och därmed sätta press på Juventus.

In bocca al lupo!!

Martin Widéenmarrewideen@gmail.com2022-02-19 15:15:00
Author

Fler artiklar om Atalanta