Stadio Giuseppe Meazza, 2021-09-25 18:00

Inter - Atalanta

Inför Inter - Atalanta: För tre poäng behövs en superprestation

Inför Inter - Atalanta: För tre poäng behövs en superprestation

En batalj väntas i Milano. En batalj av hög dignitet där Scudetto-vinnande Inter går in som stora favoriter på Giuseppe Meazza. Atalanta däremot ska vara glada om man ens kommer därifrån med poäng.

Då var det dags för Atalanta precis som en stor del av folket i Bergamo gör varje morgon, att ta E64-an ungefär fem mil ner till storstaden Milano. Laget kommer från en fin insats i tisdags hemma mot Sassuolo där man vann 2-1 och formkurvan börjar långsamt peka mer och mer uppåt. Även modefixerade Inter vann senast och ligger därmed endast tre poäng före Bergamoklubben. Spelschemat har varit tight och nu i veckan väntar Champions League för båda lagen så det blir minst sagt intressant att se hur de väljer att ställa upp. Personligen tror jag att båda lagen kommer att ställa upp med det bästa man har för dagen i och med att Inter ställs mot Shakhtar och Atalanta mot Young Boys. Det är lag som ska kunna slås utan sitt bästa manskap på planen.



När det kommer till själva matchen tror jag att Atalanta kommer att ha väldigt svårt att kunna ta poäng även om man har gjort bra matcher mot Inter tidigare säsonger. Man gjorde en otroligt fin insats nu i veckan och körde spelmässigt över Sassuolo även om det på resultattavlan stod 2-1 när domaren blåste av. Dock är det inte säkert att det räcker med att bar göra en bra prestation om man ska kunna ta poäng mot ett lag som Inter. Det är bara att konstatera att om man vill åka hem från Giuseppe Meazza med minst en poäng, så måste La Dea gå ut och göra en superprestation. Jag kan garantera att Atalanta kommer att göra en bra prestation men tyvärr kommer det inte räcka. Jag tror inte att laget har den där superprestationen som behövs i sig för att kunna ta alla tre poäng den här tiden på säsongen. Med tanke på hur formen sett ut kan inte förväntningarna vara alltför höga och det måste man respekter när vi går in i den här matchen. Jag hoppas innerligt att jag har fel och att Atalanta går in och gör den där superprestationen. Allting tyder ju dock på att man kommer att göra det bra men inte riktigt nå hela vägen fram.

Läget i truppen ser bra ut även om Muriel tillsammans med den ständigt skadade Hateboer  fortsatt är borta. Muriel skada verkar dock inte vara så farlig som man först och kommer förhoppningsvis att var med på bänken nu i veckan mot Young Boys. Även Pessina kan komma att missa morgondagens match efter en smäll nu senast mot Sassuolo. Med störrsta sannolikhet kommer han att kunna spela men bli inte förvånade om så inte är fallet. Annars ser allting klockrent ut och förhoppningsvis börjar Zapata hitta tillbaka till storformen nu efter skadan. Det tillsammans med en nygammal Zappacosta som av allt att döma verkar vara ett otroligt fynd av otroliga sportchef Sartori. Nu är det bara att hoppas att Gasperini får laget att hitta den höga höjd som jag vet att de besitter. För gör de det så kommer det att bli en superprestation.

Martin Widéenmarrewideen@gmail.com2021-09-24 22:00:00
Author

Fler artiklar om Atalanta