Allianz Stadium, 2021-11-27 18:00

Juventus - Atalanta

Inför Juventus - Atalanta: Möjligheternas match

Inför Juventus - Atalanta: Möjligheternas match

Juventus är sargat. Vi vet vad Atalanta har i sin verktygslåda på en bra dag. Man är favoriten utan press. Det här är möjligheternas match.

Kryss i veckan och det är nu dags för laget att ta sig till Piemonte och Turin. En match där Atalanta enligt mig går in som favoriter utan någon som helst press på sig. Ja det var precis det jag sade, Atalanta är ur mitt perspektiv favoriter borta mot självaste Juventus. Självklart är det Juventus som har pressen att vinna på sig efter att ha blivit asfalterade av Chelsea men tittar man och jämför hur prestationerna sett ut mellan båda lagen så är Atalanta för mig favoriter. Juventus har inte alls imponerat och La dea går in med allt att vinna.



Vi alla vet hur Atalanta vill spela och det kommer att se likadant ut även i den här matchen. Juventus svaga mittfält måste utnyttjas från Atalantas sida och det tror jag även att man gör. Jag tror att Atalanta kommer att göra det oerhört svårt för Juventus i sin speluppbyggnad som man alltid gör och därmed tvinga dem till att slå dem längre bollarna. Nu med i princip ordinarie treback tillbaka så vinner Atalanta de duellerna nio gånger av tio. Det är därför som jag tror att man från Atalanta verkligen kan utnyttja Juventus svaga mittfältslås. De gångerna som Juventus inte väljer att slå den långa bollen och istället spela in den på Bentancur eller Locatelli tror jag inte att de kommer klarar av den galna man-man pressen som jag hoppas att Atalanta går ut med.

Det som även talar för Atalanta i den här matchen är att man inte förlorat mot Juventus i de tre senaste mötena i Serie A. Vissa skulle kanske argumentera för att Atalanta inte kan gå fyra matcher utan förlust mot Juventus men jag väljer att se det positivt. Detta tyder på att Juventus har haft svårt för just Atalanta men Juventus är fortfarande Juventus och det ska man ha respekt för. Jag tror nog många ser mig som naiv när jag resonerar som jag gör men Atalanta trots att man spelmässigt inte presterat tagit tjugofem poäng och möjligheterna inför den här matchen är enorma. Om Atalanta kommer upp i nivå kan man utan problem slå ett sargat Juventus men allt som allt så ska man egentligen inte få med sig tre poäng även om jag tror att det är precis det man kommer att göra.

Martin Widéenmarrewideen@gmail.com2021-11-26 19:00:00
Author

Fler artiklar om Atalanta