Stadio Diego Armando Maradona (Napoli), 2021-12-04 20:45

Napoli - Atalanta

Inför Napoli - Atalanta: Räkna inte bort klubben från Bergamo

Inför Napoli - Atalanta: Räkna inte bort klubben från Bergamo

Skadeskjutna serieledaren står för motståndet. Vi vet vad Gasperini lyckats trolla fram tidigare och i den formen Atalanta är i bör man inte räknas bort. Har man Zapata till sitt förfogande finns det inget motstånd som skrämmer. Räkna inte bort Atalanta.

Stabil seger mot Venezia i veckan och nu väntas tuffast tänkbara motstånd nere i Neapel. Trots att det är serieledaren som står för motståndet kommer Atalanta in med en fin form då man inte förlorat på dem åtta senaste matcherna i Serie A. Man märker att maskinen Atalanta börjat varva igång på riktigt nu och med ligans kanske bästa anfallare kan man slå alla lag i den här serien. Napoli har dock sett otroligt tunga ut i kombination med ett bländande anfallsspel och chanserna att man ska få med sig poäng ska egentligen vara små. Napoli har många viktiga nyckelspelare på skadelistan och därför finns det inget bättre läge att möt Napoli än just nu. Visst är det en oerhört viktig match som stundar i Champions League men jag tror inte den alls har någon påverkan på hur laget kommer att formeras. Jag går in med en oerhört ödmjuk attityd inför denna drabbning samtidigt som vi alla vet vad Atalanta kan. Vi vet vad trollkarlen Gasperini har lyckats med tidigare och formen som Atalanta är inne i just nu bör man inte skoja bort.



Försvarstungt Napoli, eller?
Det finns enklare saker än att göra mål på Napoli. Nio insläppta på femton spelade matcher är imponerande men samtidigt har Atalanta en stekhet Duvan Zapata till sitt förfogande medan Koulibaly inte kommer till spel. Det ska bli intressant att se hur Napolis backlinje klarar sig nu när chefen inte är med. Jag personligen tror att de kommer att ha oerhört svårt med framförallt Zapata men även hela offensiven i och med att målproduktionen för Atalantas del nu är vad den ska vara. Vi får heller inte glömma bort Pasalic även om jag är tveksam till att han startar. Han är nu alltså uppe på sju mål och fem assist vilket är helt sjuka siffror då han haft svårt att ta en ordinarie plats. Atalanta har enligt mig tack vare skadan på Koulibaly goda chanser att leverera framåt i den här matchen och det är även något jag förväntar mig.

Hateboers återkomst och den otroligt fina bredden
Han kommer med stor sannolikhet inte att få spela från start men det är så oerhört skönt att se att han äntligen är tillbaka. Efter detta skadehelvete så var det en fröjd att se honom spela senast och jag hoppas verkligen att han nu kan få vara skadefri. Han har däremot en tuff uppgift i att ta tillbaka den där platsen från Zappacosta som varit otroligt bra såhär långt. Jag ser det ändå som något väldigt positivt att Atalanta har två stycken spelare av den kalibern på högerflanken. Man kan även räkna med Maehle ute till höger i och med att det är där han egentligen ska spela och tittar man på truppen finns det i år en bredd som jag inte tycker mig ha sett tidigare. Självklart är det svårt att ersätta toppspelarna men de som ersätter är banne mig på en nivå som de inte varit tidigare. Det jag kan konstatera av detta är att det kommer att bli en oerhört trevlig säsong att återigen få följa.

Martin Widéenmarrewideen@gmail.com2021-12-04 11:00:00
Author

Fler artiklar om Atalanta