2021-04-22 18:30

Roma - Atalanta

Inför Roma - Atalanta: “Vi måste bevisa att vi förtjänar våra resultat” - Gasperini

Inför Roma - Atalanta: “Vi måste bevisa att vi förtjänar våra resultat” - Gasperini

En hel fotbollsvärld är omskakad efter allt kaos kring superligan. Men nu ska Italiens finaste lag ner till den eviga staden för att ta med sig tre poäng hem till Bergamo. Hemmamötet slutade med en klar 4-1 vinst. Frågan är bara om man klarar av att fortsätta hålla denna höga nivå?

Det är en match där Atalanta kommer från en otroligt stark seger hemma mot Juventus. Motståndaren Roma har varit effektiva mot lagen på den nedre halvan. Men i de stora matcherna har man inte riktigt lyckats komma upp i nivå. Atalanta har kopplat greppet om Champions League, vilket betyder att man inte längre är de som jagar. Även om jag inte tror det så kan det sätta sig i huvudet. Men Atalanta är och har alltid varit ett lag som verkligen steppar upp när det börjar våras. Det finns ingen anledning att tro att laget kommer göra en dålig prestation eller påverkas psykologiskt.

Dessutom är supermittbacken Cristian Romero tillbaka efter avstägning och förstärker upp förvaret. Jag har en stor respekt för Palomino, men att ha Romero på planen är verkligen en trygghet med hans snabbhet och duellspel. Vinner man har man vunnit sex raka. På senaste tio matcherna har man vunnit åtta och bara förlorat en. Ska tilläggas att den förlusten var mot serieledande Inter. Det är en sanlös form som man är inne i. Nu hoppas vi bara att den håller i sig.



Presidentens son Luca Percassi gav ut ett tydligt budskap idag den 21 april, “fotbollen tillhör dess supportrar”. Atalanta som klubb är verkligen definitionen av detta. Relationen mellan supportrarna och klubben är någonting extra. För tre år sedan förlorade Atalanta i den 24 omgången hemma mot Milan med 1-3. När det bara är några minuter kvar av matchen ställer sig hela publiken upp och applåderar och manar på sitt lag att fortätta. Detta trots att man ligger under med 1-3 och matchen är över. Man är stolt över vad laget presterar för fotboll på planen. Att Gasperini oavsett motstånd aldrig viker en tum i sitt sätt och spela. Den matchen var då jag verkligen förstod hur stor kärlek staden har för det här laget. När biljetterna från bortamatchen mot Valencia i Champions league blev returnerade, valde supportrarna att donera allt till det lokala sjukhuset i Bergamo. När staden behövde hjälp i Covid-19 krisen som uppstod, fanns Curva Nord där och hjälpte till med arbetskraft. Man går nu mot en rekordsäsong poängmässigt. Den drömmen kommer oavsett utgång i denna matchen att vara realitet även efter. Det är något som jag verkligen unnar staden.

Gollini till Roma? 
Enligt tuttosport har Roma ett stort intresse för Atalantas briljanta målvakt Gollini. Atalanta ska då vilja casha in på Gollini för att kunna ge chansen till 20-årige Carnesecchi. Carnesecchi är just nu utlånad från Atalanta till Cremonese i Serie B. Han var även riktigt bra för Italien under U21-EM som spelades nyligen. Gollini är en stor karaktär och det skulle vara tråkigt om han lämnar. Samtidigt har jag stor respekt för sportchef Sartori oavsett om man väljer att sälja eller inte. Atalanta är som vi vet briljanta i de här situationerna och har gjort såna här övergångar förr. Finns ingen anledning att tro att detta inte kommer att skötas på bästa sätt.

Förväntad startelva: 3–4–1–2

Pierluigi Gollini

Rafael Toloi
Cristian Romero
Berat Djimsiti

Joakim Maehle
Marten De Roon
Remo Freuler
Robin Gosens

Matteo Pessina

Duvan Zapata
Luis Muriel


 

Martin Widéenmarrewideen@gmail.com2021-04-21 21:10:00
Author

Fler artiklar om Atalanta