Stadio Arechi, 2021-09-18 20:45

Salernitana - Atalanta

Inför Salernitana - Atalanta: Allt annat än tre poäng är ett fiasko

Inför Salernitana - Atalanta: Allt annat än tre poäng är ett fiasko

Nu är smekmånaden över och det är dags för Gasperinis mannar att börja visa framfötterna. Efter en väntad tradig inledning och kryss i veckan är allt annat än tre poäng oacceptabelt. Mot ett mediokert Salernitana ska man bara vinna.

Viktigt att steppa upp

Efter kryss senast borta mot Villareal i Champions league ska gudinnan nu ner till södra Italien och Salerno för att ställas mot Slaernitana. Trots att det bara blev kryss mot Villareal tycker jag ändå att det var ett fall framåt där man fick se glimtar av den höga höjd som det här laget besitter. Nu ställs man mot betydligt enklare motstånd i Salernitana som inlett Seria A-säsongen med tre raka förluster. Jag vet att säsonginledningen än så länge varit knackig även för Atalanta, med ojämna prestationer från match till match. Dock är motståndet beskedligt och det är viktigt att steppa upp och visa vad man går för i denna match. Helst ska de här toningivande prestationerna komma innan man hamnar allt för långt efter lagen i toppen. Tre poäng ska bara hämtas hem till Bergamo även om jag vet att det kommer dröja innan toppformen kommer. 



Hur kommer mittfälltet se ut?

När det kommer till hur mittfältet kommer att formeras pekar det mesta på att Koopmeiners kommer att gå in och ersätta avstängde De Roon. Det skulle även kunna bli så att Pasalic går in där. Personligen tycker jag dock att det här är en perfekt match för Gasperini att se vad Kopmeiners går för. Han har sett bra ut när han hoppat in och man ser att han har de egenskaper som det här mittfältet behöver framåt. Jag hade dock självklart velat se De Roon som jag tycker gjorde en bra match senast men pågrund av det där onödiga röda kortet mot Milan är han fortsatt avstängd.

Släng ut ryssen!!!

Sen är jag även otroligt trött på den här fruktansvärda ryssen Miranchuk. Jag förstår inte hur han nu i säsongsinledningen lyckats få så mycket speltid. Jag tycker att han är odräglig och mår genuint dåligt av att se han bära Atalantatröjan. Jag kommer ihåg hans första minuter för Atalanta. Hans första aktion när han fick hoppa in hemma mot Inter var att försöka slå en oförklarlig tunnel på egen planhalva som han misslyckas med totalt. Det blir då en omställning och ett farligt läge för Inter i och med att alla Atalantaspelare var på väg framåt. Sen gjorde han 1-1 målet i den matchen som betydde ett kryss för La Dea, men det där tunnelförsöket sitter fortfarande kvar i mig. Jag har absolut inga problem med spelare som försöker slå en tunnel på egen planhalva men att han gör det det första han gör när han kommer in är bara för dåligt. Än så länge har han inte heller lyckats vända de ohutärdliga prestationerna han stått för gång på gång.Jag tycker att det har blivit dags att slänga ut ryssen, för jag orkar inte se han mer.

Martin Widéenmarrewideen@gmail.com2021-09-18 13:00:00
Author

Fler artiklar om Atalanta