MAPEI Stadium - Città del Tricolore, 2022-04-10 15:00

Sassuolo - Atalanta

Inför Sassuolo- Atalanta: Ett passande motstånd

Inför Sassuolo- Atalanta: Ett passande motstånd

Efter en stark prestation i torsdags är siktet nu inställt mot Reggio Emilia och Mapei Stadium där Sassuolo står som värd. Båda mittfältskuggarna De Roon och Freuler missar mötet medan blickarna är riktade mot Zapata och hans potentiella start. La Dea har inte förlorat mot de grönsvarta under de fjorton senaste mötena och av allt att döma är det därmed ett motstånd som passar Gasperinis gäng.

Efter en stark prestation i en minst sagt svängig match i torsdags borta mot Leipzig är siktet nu inställt mot Reggio Emilia och Mapei Stadium där Sassuolo står som värd. Ett Sassuolo som trots tränarbyte i somras och tapp av nyckelspelare lyckats med hjälp av den unga frenesi som äntrat laget göra en fin säsong så här långt. Sassuolo har sin slagkraft framåt vilket man som förespråkare för Atalanta bör vara vaksam inför, men faktum är att Atalanta trivs ofantlig bra med Sassuolo som motståndare. Det ska sägas att Atalanta inte har förlorat mot Sassuolo under de fjorton senaste mötena man gått upp mot varandra. Det är siffror som bör tas i beaktning och även om Sassuolo har visat upp en fin höjd är det dags för Atalanta att inte låta femteplatsen rinna dem ur händerna.

Läget i truppen
För La Dea är båda kuggarna i mittfältslåset De Roon och Freuler inte med där den förstnämnda är avstängd och den andra klev av senast mot Leipzig. Gladeligen verkar det som att Freuler inte ska ha åkt på någonting allvarligt och kommer att vara tillgänglig till veckans returmöte. I deras ställe verkar Koopmeiners precis som i torsdags att ta en av de platserna medan det fortfarande är ovisst vidare Pasalic eller Pessina ska kliva in bredvid. Jag personligen tror att Gasperini kommer att välja Pessina som en konsekvens av tidigare uttagningar som indikerar på att han inte ser Pasalic som en spelare i den rollen. Djimsiti är även han borta vilket inte är någon överraskning med tanke på att axeln gick ur led i mötet mot Napoli. Det är oklart vidare Toloi kan spela men jag väljer att inte ha några förhoppningar på den fronten. Glädjande besked är att Ilicic var tillbaka och tränade på Zingonia nu i veckan och förhoppningsvis har han någorlunda tagit sig ur den tunga period han haft senaste månaderna. En Zapata från start är inte heller det någon omöjlighet då han fick en halvtimme senast mot Leipzig. Att se en Kung Zapata igen var helt fantastiskt och enda anledningen för Gasperini att inte spela honom från start är att han vill spara honom till returmötet mot tyskarna. Om jag känner Gasperini rätt tror jag att Zapata startar men det skulle samtidigt inte förvåna mig om man fortsatt är försiktiga. Det kan även bli ett skifte i mål där Musso kan komma att vilas till den gode Sportiellos favör som får chansen.



Även om fokus såklart ligger på Europa League så är det fortfarande tjugofyra poäng kvar att spela om för La Deas del och börjar man inte prestera även ligan finns tyvärr risken att missa europaspel nästa säsong. Trots att nyckelspelare är borta tror jag att Gasperinis gäng löser tre poäng. Det kommer förmodligen att se rätt tradigt ut med tanke på tunga ben sedan i torsdags, men de tre poängen ska bara bärgas.

In bocca al lupo!!

Martin Widéenmarrewideen@gmail.com2022-04-09 17:00:00
Author

Fler artiklar om Atalanta