Inför Torino–Atalanta
Favorit i repris för Il Tir och Atalanta?

Inför Torino–Atalanta

Onsdagskvällen bjuder på ett möte mellan två lag med ambitioner minst lika höga som de krav de har på sig, när Torino gästas av Atalanta.

Motståndet
Tjurfäktning i Turin står alltså på schemat. Enligt traditionen brukar tjuren vara halvt nere för räkning när den väl ska entra arenan för att möta matadoren. Riktigt illa har 2011 inte varit för Torino, men inte långt därifrån. Efter sex matcher utan vinst blev det till sist en förlösande seger mot Pescara, och sedan slog man Portogruaro i helgen av bara farten. Dessutom lär man få extra energi av att Gabionetta äntligen är klar för spel.

Det är med andra ord en tjur som fått upp farten serieledarna från Bergamo ställs mot emot.

Atalanta
Poängen som bärgades mot Sassuolo senast kan visa sig bli guld värda. När kvällens matcher är färdigspelade kan vi nämligen återfinna Atalanta på en tredjeplats, tvungna att ta poäng i Turin för att återta platsen allra högst upp.

Olyckligtvis gick Talamonti sönder (igen...) i samband med helgens seger och ser ut att missa fyra matcher. Ett tag såg det även ut som att Ferri skulle tvingas stå över matchen, men han är med i truppen till Turin. Frågetecken har vi också på Troest och Manfredini då de är på väg tillbaka från skador. Den sistnämnde är med i truppen men lär inte få starta medan dansken får stanna hemma.

På mittfältet är Barretos avstängning ett tungt avbräck. Ersätter gör Carmona, som vilades i helgen för att vara fräsch inför denna match. Vid sin sida får han antagligen Delvecchio eller Basha, möjligen Padoin om denne inte startar på en kant – vilket han lär göra med tanke på att Ferreira Pinto vilas.

I anfallet får Tiribocchi stångas mot sin gamla klubb, som han sänkte på stopptid senast, medan Marilungo får stå för finessen. Bjelanovic är en möjlig startkandidat istället för Tiribocchi, Ruopolo stärkte däremot inte sina aktier senast.

Truppen i sin helhet
Consigli, Frezzolini;
Bellini, Capelli, Ferri, Manfredini, Peluso, Raimondi;
Basha, Bonaventura, Carmona, Delvecchio, Doni, Madonna, Padoin, Pettinari;
Bjelanovic, Ceravolo, Marilungo, Ruopolo, Tiribocchi

Preliminär elva: Consigli; Raimondi, Capelli, Peluso, Bellini; Padoin, Carmona, Delvecchio, Doni; Tiribocchi, Marilungo.

Matchen, med avspark 20:45, kommer att dömas av Daniele Doveri från Volterra. Torino har vunnit med 2-1 bägge gånger han dömt dem, mot Sassuolo borta och Empoli hemma. Enda gången han dömt Atalanta var i matchen då de blåsvarta senast släppte in ett mål, 1-1 borta mot Vicenza i mitten av januari.

Atalantas spelare kommer att bära sorgband till minne av de båda bergamaskiska ungdomarna Yara Gambirasio och Daniel Busetti vars döda kroppar återfunnits i dagarna. Vila i frid Yara och Daniel.

Malte Back2011-03-01 21:29:56
Author

Fler artiklar om Atalanta