Matchrapport & Analys : Överkörning i Neapel

Matchrapport & Analys : Överkörning i Neapel

De blåsvarta tog med sig samtliga poäng hem till Milano efter att kört över Mazzarris mannar på Stadio Maradona. Under en jämn första halvlek kunde Calhanoglu se till att gå in i en halvtidsvila med ledningen för att sedan klä av Napoli fullständigt genom att smälla in ytterligare 2 mål i andra halvlek.

Matchrapport

Två lag ville mycket och visade direkt. Napoli är ett spelande storlag som vill gå ut och dominera bollinnehavet samt kombinera sig fram till avslut. Om man jämför förra söndagens match så är det en annan kvalitet på spelet hos hemmalaget.

Napoli inledde matchen offensivt där man ville sätta ett tidigt ledningsmål. Elmas testar Sommer med ett hårt distansskott och Politano likaså fast skottet träffade ribban. Inter låg mest lågt och försökte pressa tillbaka Napoli. Inte blev det bättre när De Vrij vinkade för byte efter 18 minuter spelade. Carlos Augusto kom in vilket innebar att Acerbi fick flytta in centralt, vilket är att föredra.

Napolis press började sakta men säkert att avta och Inter-spelarna började få mer kontroll på situationen. Trion Bare-Calha-Mikhi tog mer plats på mittfältet och började dirigera matchbilden. Thuram fick en boll i nät efter ett fint spel med Lautaro men vinkades för offside och Dimarco började komma runt på kanten mer för att slå inlägg.

Inte nog med att Inters mittälts trio dominerade mittfältet så fick även Hakan Calhanoglu till ett riktigt fint distansskott som penetrera sig igenom Napolis försvar och i Merets högra  hörn, likt en missil. 0-1 Inter! 

Strax efter målet kunde Inter gå in i paus med en 0-1 ledning.

Andra halvlek börjar med en hög intensitet från båda lagen. Napoli försöker att få kontroll över bollinnehavet genom att rulla runt bollen mellan varandra för att få Inter att lugna ner presspelet. Inter fick inte till några anfallspel utan det var Napoli som var lite piggare i den sista tredjedelen. Det var nära att Osimhen fick med sig en straff men efter videogranskning så hade det varit hårt dömt då Acerbi snuddade hans häl samtidigt som att spelet fortsatte vidare till Kvaraskhelia som fick ett bra läge att kvittera men sköt tätt utanför Sommers vänstra stolpe.

Runt minut 61 fick Inter till ett läge efter en felpass som fastnade på Dimarco. Dimarco slog den snabbt till Lautaro som väggspelade sig fram på vänsterkanten tillsammans med Carlos Augusto. Kapten Martinez väntade in en framrusande Barella och slog ett perfekt lågt inlägg till Barella. Barella var något bevakad av två Napoli försvarare med dribblade sig fram i hög fart och slog in bollen från nära håll. Riktigt fint uppfattat av Martinez men ännu skickligare av Nicolo Barella som lyckades ta emot bollen, kontrollera den och slå in den. 0-2!

Napoli försökte forcera fram en reducering men Inter låg lågt och hade jättefina möjligheter att kontra in 0-3 vid flera tillfällen.'

… och så kom den. Förvisso ingen kontring men ett snyggt förarbete mot ett trött Napoli. Efter att Barella, Carlos Augusto och Dimarco passat varandra på vänsterkanten så tröttnade Barella och slog en kross till Cuadrado som stod själv på högerkanten. Cuadrado slog ett hårt inlägg mot en framrusande Thuram som kunde enkelt stöta in 0-3 från nära håll.

Matchen spelades ut. Napoli försökte via några halvdana lägen att få hål på Inter men lyckades inte överlista Sommer. En övertygande vinst mot ett bra Napoli.

Förväntningar - 3 punkter

1. Uppställning - Som väntat
Som jag skrev i införrapporten så var det inga större överraskningar i jämförelse med matchen mot zebrorna. Matchbilden var totalt annorlunda då Inter mötte ett lag som ville spela fotboll till skillnad från förra helgen där hemmalaget slog mest långbollar och hoppades på att individuella prestationer skulle lösa biffen. Napoli kombinerar sig fram väldigt fint och kunde komma till några lägen men Inter-spelarna var på tårna. Man hade studerat Kvarashkelia noga, vilket man märkte vid flera situationer där han fick flera spelare på sig så fort han tog emot bollen. Acerbi stoppade in Osihmen i sin ficka och på så sätt kunde man avväpna det napolitanska anfallskraften.
Thuram och Martinez har ett utmärkt samarbete där de vet när den ena ska sticka och den andra ska täcka ytor. Man märkte att Napoli har inte det rätta spelarmaterialet för att kunna spela med hög bollinnehav. Så fort Thuram pressade backlinjen så visste de inte vad de skulle göra och på så sätt kunde man snappa upp bollen och starta ett anfall i ett farligt läge. Det var så 0-2 målet kom till.

2. Hakan Calhanoglu
Underbart att han fick göra sitt första spelmål för säsongen. Han gjorde det som en riktig regista och han var riktigt bra mot Napolis mittfält. Anguissa är en riktig bjässe som är riktigt bra med bollen men turken hade inga problem att hantera honom. Förutom att vara en teknisk spelare med fina fötter så gillar jag även att han går in i varje duell och räds inte någon. En riktig ledare på mittfältet. Hatten av…

3. Taktisk överkörning
Själv ansåg jag att matchen var oviss på förhand.  Mazzarri löste en vinst i ligan senast mot Atalanta på bortaplan och därför hade man känslan av att Napoli kunde ses som favoriter inför matchen. Oavsett om det är Mazzarri eller Rudi Garcia så vill laget spela med hög bollinnehav. Sedan gillar jag sättet där man vill kombinera sig fram till avslut. I första halvlek var matchen ganska jämn där Napoli hade lägen att spräcka nollan men efter att Hakan Calhanoglu såg till att gå in i halvtidspausen med ledningen så hade man känslan att det kunde gå vägen. Det man vet av Mazzarri är att han inte har en plan B. Om det inte fungerar så tyvärr fär det lag han tränar. Man märkte detta då han gjorde inga taktiska förändringar, vilket ledde till att Inzaghi kunde se till att ligga lågt och satsa på kontringar. Napoli har kvalitén att få omkull vilket lag som helst på hemmaplan men när man möter taktiskt drillade lag från Italien så måste man alltid ha ett ess i rockärmen. Inzaghi har lärt sig detta efter att ha fått grymt mycket kritik för sina märkliga byten tidigare år. Nu har han blivit en mästare på det genom att veta exakt när han ska byta av spelarna för att behålla intensiteten resten av matchen.

Skönt att man har återtagit serieledningen från Juventus efter att Monza på ett snöpligt sätt släppte in ett mål efter att ha kvitterat på övertid. Inter svarar med att åka till Neapel och krossa de regerande mästarna. Det är så stora lag gör mina vänner!!!


FORZA INTER!
 

Pablo Grondona Umaña@InterPGU2023-12-03 23:09:46
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?