Minus sex har blivit plus ett!
Germán "El Tanque" Denis

Minus sex har blivit plus ett!

Efter två segrar på fyra dagar har Atalanta gjort sig av med det där retliga minustecknet i poängkolumnen och lagt Inter(!), Bologna och Cesena bakom sig i tabellen.

Det går en våg av optimism igenom Bergamo – laget verkar vara precis så starkt som man hoppats och trott på. Minus sex har alltså blivit till plus ett på bara tre omgångar där Genoa, Palermo och Lecce stått för motståndet. Hade det inte varit för poängavdraget skulle det rentav ha varit delad serieledning med Juventus, Udinese och just Genoa. Av alla spelare som imponerat har nog (delade) skytteligaledaren Denis gjort det allra mest, men vi tar det i tur och ordning...

Atalanta–Palermo 1–0
Mattan på Stadio Atleti Azzurri d'Italia är i vanliga fall ingen höjdare. Inte blev den bättre av att ett kraftigt regnväder drog in över Bergamo kvällen innan den andra omgången, och sedan höll i sig hela dagen. Omständigheterna verkade drabba gästerna värst som hade stora problem att komma upp i den nivå som fått dem att slå Inter i premiären. Vanligtvis skickliga spelare som Balzaretti och Ilicic stod för direkt svaga insatser, då den förstnämnde hade stora problem med Schelotto på sin kant och slovenen slarvade bort flera fina lägen.

Atalanta bjöd inte direkt heller på något skönlir, men man spelade vägvinnande utefter förutsättningarna. Hade det inte varit för att Palermos båda mittbackar, Silvestre och Migliaccio, gjort väldigt bra matcher så skulle segermarginalen varit större. Istället var det på kanterna det hände, där framför allt Schelotto forsade fram i sann Ferreira Pinto-anda. Målet skulle dock komma ifrån vänsterkanten när Bonaventura skar in i banan och serverade Denis med en underbar djupledsboll. El Tanque hittade den enda luckan som fanns att hitta och lade in 1–0 vid första stolpen.

Atalanta fortsatte sedan att se farliga ut, bland annat hade Maxi ett lobbförsök från mittplan och Denis ett gyllene läge som täcktes av Migliaccio, men några fler mål skulle det inte bli.

Mer regn blev det däremot. Så pass mycket att de internationella TV-bilderna slogs ut, och med en halvtimme kvar var planen så blöt att bollen inte längre studsade. Matchen var helt enkelt tvungen att avbrytas. Efter 25 minuters ihärdigt arbetande (med en högaffel!) kunde dock matchen avslutas, och den gjorde de utan att gästerna haft ett enda avslut på mål.

Atalanta (4-4-1-1): Consigli; A Masiello, Lucchini (Capelli 23), Manfredini, Peluso; Schelotto, Cigarini (Brighi 61), Padoin, Bonaventura; Moralez (Gabbiadini 77); Denis

Palermo (4-4-2): Tzorvas; Pisano, Silvestre, Migliaccio, Balzaretti; Alvarez (Zahavi 37), Acquah (Della Rocca 77), Barreto, Ilicic; Hernandez, Miccoli (Pinilla 51)

Lecce–Atalanta 1–2
Även om inledningen sett väldigt lovande ut för Atalantas del så gick man in som underdogs i onsdagskvällens bortamatch mot Lecce. Hemmalaget kom stärkta från en 2–0 seger i Bologna och planerade att inkassera sin första hemmavinst, men redan efter två minuter fick man tänka om. Mesbah gick in klumpigt mot Schelotto i straffområdet, Julio Sergio gick åt ett håll medan Denis straffspark gick åt det andra, och gästerna kunde fira en riktig drömstart.

Lecce kom dock tillbaka och återtog initiativet ganska snabbt. Utdelningen kom efter knappt en halvtimme när ett väggspel nådde fram till en offsidestående Mesbah via Manfredini – således ett korrekt mål trots vilda protester. I samband med avslutet skadade sig tyvärr Consigli så pass illa att han var tvungen att utgå och Frezzolini fick ta hans plats i målet.

Atalanta skulle dock komma tillbaka i andra halvlek, och återtog ledningen i den 56:e matchminuten, återigen genom Denis. Denna gång skarvades en hörna av Capelli vid första stolpen mot argentinaren, som liggandes i luften med ryggen mot målet tryckte in segermålet. När sedan Grossmüller protesterade så ivrigt mot den varning han nyss dragit på sig så att han fick en till var saken klar, och segern kunde enkelt seglas i hamn.

Lecce: Julio Sergio; Cuadrado, Tomovic, Esposito, Mesbah; Piatti, Obodo (Strasser 69), Giacomazzi; Grossmuller; Di Michele (Corvia 74), Pasquato (Ofere 66)

Atalanta: Consigli (Frezzolini 34); A Masiello, Capelli, Manfredini, Peluso (Bellini 52); Schelotto, Brighi, Padoin, Bonaventura (Cigarini 74); Moralez, Denis

Malte Back2011-09-22 20:53:51
Author

Fler artiklar om Atalanta