Siena–Atalanta 2–2: Denis & Consigli räddade dagen
Capocannoniere!

Det blev till sist en poäng. Det frestar att slänga in ett ”bara”, för det var väldigt nära tre, men i ärlighetens namn borde det blivit noll.

Siena pressade nämligen tillbaka ett ovanligt energilöst och oinspirerat Atalanta direkt från avspark. Det började redan efter fem minuter när Larrondo tvingade Consigli till en jätteräddning genom en vass nick. Efter sju minuter var han framme igen, men Consigli lyckades återigen avstyra.

När Atalanta väl fick till ett första ordentligt anfall, knappa kvarten in i matchen, smällde det dock direkt. Moralez hittade Denis i djupet som gick omkull efter att ha petat bollen förbi Pegolo i hemmamålet. Straffen, som blev följden, var billig men inte felaktig. Denis kunde valt att stå upp men Pegolo tochade honom utan att vara nära bollen.

El Tanque förvaltade straffen säkert, men tyvärr förändrade det inte matchbilden. Resterande delen av halvleken var ett enda långt bombardemang mot Consiglis mål och med två minuter kvar till pausvilan gav det resultat. En klassisk kompensationsstraff dömdes när Manfredini fick Larrondo på fall, och D'Agostino prickade in kvitteringen i krysset.

Den andra halvleken var bara en minut gammal när Destro fick ett friläge, men avslutet höll långt ifrån Denis-klass. Istället passade Denis några minuter senare på att visa hur man ska göra när han gick upp i ensam skytteligaledning. Raimondi, som vikarierade på Masiellos högerbacksplats, slog ett precist inlägg som El Tanque forcerade in med pannan.

Målet lyfte laget en aning, som kontrollerade matchen på ett mycket bättre sätt än i den första halvleken. Det skulle dröja ända till den 87:e minuten innan hemmalaget skapade sin första heta kvitteringschans, men det var allt man behövde. Gazzi tryckte in en retur från någon meters håll och 2-2 var ett faktum.

Siena–Atalanta 2–2
15' Denis (str.)
44' D'Agostino (str.)