Tankar efter bortasegern mot Roma
Icardis klassmål vände matchen.

Ett Inter, som inte hade vunnit borta mot Roma i ligaspelet sedan säsongen 2008/2009, tog igårkväll en mycket meriterande seger mot huvudstadslaget. Detta efter att hemmalaget tagit ledningen genom Dzeko och haft flertalet ramträffar. Vändningen signerades Icardi och de vältajmade byten som tränare Spaletti genomförde i den andra halvleken.

Innan gårdagen var det den 19 Oktober 2008 som Inter senast vann en bortamatch mot Roma i ligaspelet. Då var det Ibrahimovic gånger två, Stankovic och Obinna som stod för målskyttet. Det säger en hel del om hur svårt laget har haft mot de antagonisten från huvudstaden. Ett Inter som inledde säsongen lovande med en klar 3-0 seger mot Fiorentina hade det betydligt svårare i matchen mot Roma. Rent spelmässigt var det relativt jämnt under den första halvleken, även om det var hemmalaget som skapade de farligaste chanserna. Det var inte heller helt orättvist när ledningsmålet väl kom genom en klinisk avslutning från Dzeko inne i straffområdet. Roma visade vilken tyngd man besitter där det centrala mittfältet med De Rossi, Strootman och Nainggolan ser oroväckande starkt ut. Det var framförallt den sistnämnda som skapade mest problem för bortalaget. Nainggolan har visat lojalitet mot Roma och stannat kvar i klubben trots intresse från många klubbar. Hade marginalerna varit med belgaren så hade han gjort både ett och två mål mot de blåsvarta.

Istället var det Inter som kom ut till den andra halvleken med allt att vinna. Spaletti gjorde klokt som bytte ut en svag Gagliardini mot en fantastisk Joao Mario. Med detta drag kunde han flytta ner Borja Valero bredvid Vecino och ge Mario fria tyglar i den offensiva rollen. Det skulle visa sig vara ett mycket bra drag då Inter fick kontroll på matchen. I mitt tycke passar Borja mycket bättre i den mer tillbakadragna rollen, likt den han hade i den inledande matchen mot Fiorentina. Nästa drag var att lyfta ut Nagatomo till förmån för nyförvärvet Dalbert från Nice. Även det draget skulle visa sig lyckosamt då inhopparen stod för två(!) räddningar som annars hade resulterat i mål för hemmalaget. Dels var det en spektakulär rensning på lobben från El Shaarawy men även täckningen i straffområdet där bollen styrs via Miranda. Två mycket avgörande insatser från brassen på vänsterkanten. Är detta det sista vi ser av Nagatomo i Intertröjan? Man kan alltid hoppas.

När Inter fick tag i spelet och började skapa chanser fick Icardi äntligen möjligheten att visa vad han gör bäst. Argentinaren är en ruggig sniper i och runt boxen och kan skapa lägen från de mest otroliga vinklarna. De två mål som han gör i den här matchen där han skjuter och vrider kroppen i samma moment är inget annat än världsklass. Fyra mål på två matcher är en fantastisk inledning på säsongen, från kaptenen som dessutom gick skadad under långa stunder på försäsongen. Det var sedan en annan sydamerikan som fick sätt spiken i kistan då uruguayanen Vecino snyggt styrde in 3-1 målet. I slutet fick även Cancelo göra debut i Intertröjan då han ersatte Candreva på högerkanten.
Full poäng efter de två inledande matcherna och laget går till landslagsuppehållet med ett leende på läpparna. Spaletti har fått en utmärkt inledning på sin tid på Inters tränarbänk och ser ut att ha fått fart på nyförvärven från dag ett. Efter att ha inlett med Borja Valero i den offensiva rollen insåg han sitt misstag och gjorde en tidig förändring redan i inledningen av den andra halvleken. En coachseger mot sitt gamla lag. Nu stundar som sagt ett landslagsuppehåll och ett transferförnster som stänger. Frågan är om den sportsliga ledningen lyckas hitta de sista pusselbitarna för att göra ett välfungerande lag komplett. Kommer det vara breddspelare som kommer in för att stötta upp mittbackarna eller kommer något större namn presenteras? Snart har vi svaren.