Live trade deadline
Trade deadline avslutas idag 21:00 svensk tid

Live trade deadline

Jag tänkte uppdatera med lite tankar kring det som händer runt Boston Bruins idag.

16:49
Vi börjar med att vi har förlängt kontraktet med Parker Wotherspoon. Det är verkligen välförtjänt efter att han kommit in i år och spelat stabilt i en roll i tredje backpar mestadels. Inget spännande på så vis kanske men en riktigt bra utfyllnadsspelare.
Han har spelat i AHL hela sin karriär och nu vid 26 års ålder får han äntligen betalt genom ett envägskontrakt med oss värt 800000 dollar.
Förra säsongen spelade han 12 matcher i Islanders på ett tvåvägskontrakt men nu får han alltså samma lön under nästa säsong oberoende på ifall han spelar i NHL eller AHL.

17:38
Pat Maroon klar för Bruins!
Verkar vara ett sent val i draften som går tillbaka till Wild. Conditional sjätterundeval 2026 skickar vi i retur. Det valet kommer enbart skickas om Maroon spelar en match i slutspelet. Vi skickar däremot Luke Toporowski till Wild.
Vi adderar en veteran som vet vad som krävs för att vinna med tre Stanley Cup-ringar. Istället för Brazeau eller Lauko så kommer Maroon inge respekt på ett annat sätt kanske. Men samtidigt har vi haft våra dispyter med honom under många tidigare år. Spännande på ett sätt men väldigt oväntat!
Han opererade ryggen för en månad sedan och tidsplanen för rehaben på det var 4-6 veckor. Återstår att se hur långt fram han är och när han blir spelklar.
Hans kontrakt är värt en miljon dollar och hittills den här säsongen har han överraskande nog stått för 16 poäng varav fyra mål på 49 matcher. Så det är ju helt klart en uppgradering även där för fjärdekedjan då han tar Brazeaus plats förmodligen.

19:59
Andrew Peeke klar för Bruins!
Han sitter på ett kontrakt på 2,75 miljoner och det gäller i två år till utöver denna säsongen. 25-årig amerikanare med storlek och frågan är om vi skickar Forbort åt andra hållet? Återstår att se vad vi gör där. 
Jakub Zboril går åt andra hållet får jag reda på nu. En NHL-spelare mot en AHL-spelare helt enkelt och det förstärker utan tvekan vår defensiv. Han är en utpräglat defensiv back som är inne på femte säsongen i NHL för Columbus. Spelat 82 och 80 matcher innan i år då det blivit 23 matcher med 1+7 i poängprotokollet.
Jakub Zboril har enbart spelat i Providence denna säsongen där det blivit 31 matcher och 9 assist. Var nära att ta en ordinarie plats under tidigare säsonger men skadeproblem har allt som oftast satt stopp för honom. Förhoppningsvis får han vara skadefri nu och att han tar chansen att få spela i NHL i ett sämre lag.
Det borde komma något mer med tanke på Peekes lönetaksträff. Zborils cap hit ligger på 1,1375000 dollar.
Dessutom ett tredjeval i 2027 års draft.
Så, vi är inte klara!

Vi var klara med tanke på att vi satte upp Forbort på LTIR då han haft problem med två olika skador under säsongen. Det har verkligen gått att se på hans spel då han inte varit alls lika effektiv i sin defensiva roll som tidigare. Därav försvinner 3 miljoner dollar och det möjliggjorde värvningen av Peeke som alltså är en ren ersättare till Forbort.
 

Erik HanssonErikhanzzon@hotmail.se@Hanzzzon2024-03-08 18:17:00
Author

Fler artiklar om Boston