Lagbanner
Ett helt annat monster

Ett helt annat monster

När Florida inte tappar huvudet är de helt enkelt ett bättre hockeylag.

Det blev inte den matchbild som jag trodde, men resultatet föll precis som jag hade tänkt. 

Tampa gör inte på något vis en dålig match, långa stunder är matchen jämn. Men när det bränner till kan Florida koppla på en växel som Tampa inte har i samma utsträckning, och då blir det snabbt väldigt jobbigt. 

Deras hopp står i mångt och mycket till att Florida tappar konceptet, får feeling och går bort sig. När de inte gör det så är de otroligt gedigna och robusta. De stänger mittzon föredömligt, tar ner farten och vinner andrapuckar.

Så i en match som för de som ville se galenskap får ses som en monumental besvikelse, så har Florida bra kontroll från start till mål. För inte ens när Tampa bryter tillbaka känns det som Panthers hamnar i gungning. 

Det ser, med andra ord, inte skitmuntert ut. 

Men visst, slutspel är slutspel och allt kan hända. Men det vill till en fläckfrihet som jag inte tror detta laget bemästrar. 

Det vill till att de ledande spelarna tar över mer än de gjorde idag. 

Det vill till att Powerplay är mycket bättre än idag och att Boxplay går rent. 

Det vill till att fyra sjättedelar av backuppsättningen spelar långt över sin förmåga och att Victor Hedman och Erik Cernak är i det närmaste perfekta. 

Det vill till en virtuosartad insats av Andrei Vasilevskiy. 

Allt måste klaffa. Annars är Florida bättre. De är bättre systematiskt, de är tyngre, de är elakare. De är det laget som ska vinna detta. 

Det är de som har något att bli bestulna på. 

Det är Tampa som har något att stjäla.

Man kan peka på tveksamma domslut, jobbiga studsar eller allmänt oflyt. Men sådant brukar ofta följa det spelförande laget. Det är alltså ytterligare en grej som man måste ta sig igenom, fyra gånger, för att det här äventyret ska fortsätta.

Det var ett Panthers fullt av pojkar som man ganska beskedligt avfärdade 2021 och 2022. Nu möter man en lag av ärrade män, med en helt annan uppfattning om vad som krävs för att reda ut både en och ett par slutspelsrundor. 

Hoppet är det sista som lämnar säger man. Och hoppas på mirakel kan man och kommer man alltid göra. 

Men jag skrev i inför-artikeln att det sista lag jag ville möta var Florida. 

Det vi såg här ikväll är anledningen. 

Emil Gummessongummesson_94@outlook.com@EmilGummesson2024-04-21 21:34:30
Author

Fler artiklar om Tampa Bay