Lagbanner
Inför Match 2

Inför Match 2

Dags att börja tugga igång maskineriet inför match två, för ett Tampa Bay som troligen kommer komma till spel utan Nick Perbix så kommer det krävas mycket för att kunna knipa med sig en match hem från Sunrise.

Då var det dags för rond två då. Och jag har otroligt svårt att riktigt landa i vad som egentligen försiggick i söndags.

För matchen både kändes jämn och var resultatmässigt jämn. Men någonstans står jag ändå kvar med slutsatsen att Tampa stod lite utan chans.

Man lyckades aldrig riktigt penetrera, störa och ställa de riktigt jobbiga frågorna till ett Florida som mest väntade på sin öppning och tog den när den uppenbarade sig.

Det var nära, men ändå ganska långt borta, tillsist.

Och någonstans där ligger också svaret i vad man behöver skruva på för att kunna rubba Florida i en match två som man nog helst bör vinna.

Det Panthers lyckades väldigt bra med i söndags, och som i mångt och mycket gav dem kontrollen var deras spel utan puck i mittzon.

Deras forwards gjorde ett utmärkt jobb med att sätta tidig press på puckföraren, vilket i sin tur tvingade fram antingen ett dåligt pass eller ett oplanerat dump. Och eftersom Florida var så pass samlade så kunde de snabbt och effektivt vinna andrapucken och ställa om.

Framförallt förstakedjan hade stora problem hitta öppningar för att bryta sig loss i 5-5. Allt som oftast slutade uppspelen vid offensiv blå när man än en gång kört fast efter att ha knölat till det. Det är inte receptet om man ämnar att ha någon framgång här under våren.

Istället får man se till vilka som lyckades bäst och lägga ett litet karbonpapper på deras approach. För det Brandon Hagel, Anthony Cirelli och Steven Stamkos var lyckosamma med var att få ner puckarna bakom Floridas försvar och där vinna tillbaka dem.

Det är ingen slump heller. Cirelli och Hagel är de två bästa puckvinnarna man äger, och när de kommer med fart så är det inte skitlattjo att vara back på väg ner i sarghörnet.

Så vad jag försöker komma till är att man måste bli lite tråkigare, lite rakare och mer beslutsamma. Att etablera tryck trumfar att ta sig över blå med kontroll, det sistnämnda hjälper förstår det förstnämnda, men man får heller inte vara främmande för att bara slå och gå ibland.

Och det faktum att Nick Perbix av gårdagens träning att döma inte kommer till spel och kommer ersättas av den högst begränsat erfarne Max Crozier sätter bara vidare emfas på noggrannheten i detaljerna och effektiviteten när lägena uppenbarar sig genom hela matchen.

Kan man etablera tryck bakom Pantherskassen och därifrån skapa kaos så har man alla möjligheter, investerar man väl så kommer Panthers att tvingas fundera.

För som jag skrev efter match ett. Ett kontrollerat Florida är i allt väsentligt ett bättre hockeylag än Tampa. Tampas hopp ligger i att få motståndet att tumma på kontrollen, gå bort sig, blotta strupen och nyttja det med en mördande skoningslöshet.

För i händelse av ännu ett ställningskrig så lutar tyvärr oddsen åt kissekatterna från Sunrise. För sanningen är lika enkel som brutal, detta är deras serie tills Tampa tar den ifrån dem.

Emil Gummessongummesson_94@outlook.com@EmilGummesson2024-04-23 12:13:45
Author

Fler artiklar om Tampa Bay