Lagbanner
Ryan McDonagh tillbaka!

Ryan McDonagh tillbaka!

En tisdagkväll där jag redan hade nog att göra egentligen. Men när Julien BriseBois gör stora affärer måste man ju fundera lite kring det.

För även om paketet han skickar iväg inte är så värst ögonbrynshöjande, så är utbytet både massivt och högst oväntat. För när ett andrarundeval och ett sjunderundeval åkt till Nashville så har Ryan McDonagh, hastigt och lustigt, blivit medlem av Tampa Bay Lightning igen. 

Det är en affär som egentligen inte funkar, inte just nu iallafall. givetvis är planen förmodligen större än att bara ta in McDonagh, man kommer på något sätt att flytta ut pengar åt andra hållet då det vore en omöjlighet att bygga ett rimligt lag med de fem miljoner man har kvar upp till lönetaket, ett sådant lag som ska rättfärdiga att hämta tillbaka McDonagh igen. 

För det är bara det som är problemet, för som spelare så älskar jag McDonagh, och hans frånvaro har varit väldigt påtaglig under de två säsonger han spenderat i Nashville. Med honom i laget får man in ännu en ärrad veteran, som kan käka stora minuter och vara fruktansvärt tråkig att spela mot. Det man under de åren försökt fylla med Ian Cole och Calvin de Haan men inte riktigt fått i samma utsträckning som man får nu. 

Dock kommer det ju till ett pris. Ganska exakt de 6,75 miljoner som man själva kontrakterade honom till när det begav sig. Och som man själva skeppade iväg när pengarna blev för stora för att kunna hantera, men som man nu anser att det är värt att bära igen. 
Det skickar en signal om att man lokaliserat ett problem i det nuvarande laget, ett problem som man känner kostat nu i två raka slutspel. Och visst, försvarsspelet har inte riktigt stått att känna igen, kanske har man sett ett behov av en försvarsgeneral för att få ordning på det? Det har varit tydligt att man velat addera till backsidan, vilket den här affären ju gör.  

För den här organisationen gör aldrig något av en slump, det finns en idé med detta, och den kommer visa sig vad det lider. Jag tror inte detta utesluter en förlängning av Steven Stamkos, jag tror detta bara är början på en liten omskakning av en grupp som kanske kan behöva lite nya röster, okej nygamla med McDonagh, in i ledargruppen. För något har saknats senaste åren, och man kan ju inte klandra dem för att försöka vända på alla stenar på ett sätt Socialdemokraterna bara kan stirra på med den djupaste avund. 

Snarare borde det vara en tydlig signal skickad mot Stamkos och övriga spelare i laget med utgående kontrakt att man fortfarande menar allvar med detta. Att man ännu bygger för att vinna och att ett nytt kontrakt är en biljett till att fortsatt få hänga med på resan. Och för en spelare av Stamkos kaliber, som vill vara kvar, som har tjänat sina pengar och vunnit sina titlar. Så bidrar detta säkert till en känsla om att vilja testa att vinna lite mer och tryggt befästa sin position som den störste någonsin i organisationen. 

Till syvende och sist kan man dividera hur mycket man vill, men man ska ju ha en optimistisk vy på livet. Och har man det blir det svårt att inte må lite gott åt att man både adderat en riktigt fin spelare och att off season plötsligt blev otroligt intressant. 

Det är ju i grund och botten det vi alla vill. 

Emil Gummessongummesson_94@outlook.com@EmilGummesson2024-05-21 21:35:08
Author

Fler artiklar om Tampa Bay