Lagbanner
Same same

Same same

Resultatet är jämnt, matchen kan tyckas jämn. Men när allt summeras så är Florida helt enkelt bara bättre.

Man kan kolla på resultatet och dra en slutsats, sen kollar man matchen och sanningen korrigeras en del.

Det de har gemensamt är att de båda bekräftar samma faktum, Florida Panthers är ett bättre hockeylag, de spelar bättre hockey och 2-0 i matcher är helt rättvist.

Man kan peka på några stora räddningar av Sergei Bobrovsky som hade kunnat ge Tampa ledningen och säga att de gör skillnaden. Men det måste sättas i kontexten att det är ungefär de chanserna som Tampa mäktar med att generera. Alltsomoftast körde de återigen fast i en robust Floridadefensiv och den andningspaus som ett spelövertag kan ge uteblev.

Man får sina chanser i Powerplay, men tar dem inte. Och man gör mål i ungefär den utsträckning man borde för att det inte ska vara en löjlig medstuds.

Man är bra. Så bra som man kan förvänta från den här gruppen.

Man är bara inte bra nog. Man har inte trycket för att på allvar hota ett Panthers som fattar precis vad det handlar om. 


Det är ett Tampalag som inte får några andningspauser, man har hela tiden lite snålblåst i nyllet och man köper läget och gör så gott man kan. Men när Florida trycker till så blir det bara för mycket. När trycket i egen zon ökar så blir det en övermäktig uppgift för en backuppsättning med två rookies, som dessutom spelar ihop. Andrei Vasilevskiy ger dem chansen, men även han måste ge sig tillslut. 

Man kommer absolut peka på det som hände mot New York Rangers 2022, där man gick från att ha varit fullständigt utmanövrerade på bortais de två första matcherna till att vinna fyra raka. Och med lite medstuds och de fördelar som hemmaplan för med sig så är ju inte scenariot helt otänkbart att man vänder tillbaka till Sunrise med 2-2 i matcher. 

Men jag skulle inte satsa några livsavgörande pengar på det.

Det är fyra av fem matcher som ska vinnas mot ett lag som känns förberedda, formstarka och i balans. Med individuell skill så det räcker och blir över och en förmåga att både gräva sig ur hål och vara vassa när det gäller. 
Läget ser, som jag konstaterat tidigare, inte superljust ut.

En sak vet jag dock. Och det är att man kommer ge det chansen. Det är ett stolt gäng som stämplar in och slåss för blixten på bröstet. Varje dag, varje match, hela tiden. De kommer klösa, slå och fightas fram tills sista droppen, och de kan absolut ställa till med lite oreda. 

Det sägs att det är i motvind en drake lyfter. Men ska Tampa få lyftkraft nog att sväva iväg så kommer det att krävas en i det närmaste perfekt storm. 

Emil Gummessongummesson_94@outlook.com@EmilGummesson2024-04-24 06:36:31
Author

Fler artiklar om Tampa Bay