Lagbanner
2018-03-03 19:00

Tampa Bay - Philadelphia
7 - 6

Stor underhållning när Stamkos avgjorde

Stor underhållning när Stamkos avgjorde

Flyers med 7 raka bortavinster ledde med 5-3 i 3:e perioden, Bolts kom tillbaka med 3 mål innan Claude Giroux kvitterade på slutet till 6-6. Efter en mållös förlängning där Philadelphia var mycket nära att avgöra i power play kunde Lightning till slut vinna matchen med 7-6 efter straffar. De tre superstjärnorna i Tampa Bay avgjorde, Steven Stamkos med 5 poäng (2+3) och ett straffmål, Victor Hedman med 4 poäng (2+2) och Nikita Kucherov med 3 poäng (0+3)

Det var inte precis målvakternas match det här även om Vasilevskiy var fenomenal i förlängningen,  både Vasy och Petr Mrazek var generösa med returer och allmänt darrigt uppträdande. Unge Nolan Patrick gav Flyers ledningen och Stamkos kvitterade, båda i power play. Ett Bolts misstag i egen zon gav Jake Voracek 2-1 för Flyers och Robert Hägg ökade till 3-1 efter en uppåkning och skott som Vasy borde tagit. 3-1 till Flyers efter första perioden där de kom ut betydligt mer på tårna än hemmalaget. Mrazek släppte enkelt in Victor Hedmans skott från kanten innan Dan Girardi kvitterade till 3-3 med ett skott från blå linjen. Jori Lehtera gav Flyers ledningen igen 4-3 med ett mål som Vasy borde tagit… Ni börjar förstå nu –ingen riktig målvaktsmatch så här långt. 5-3 Flyers i början av 3:e perioden genom den mycket duktiga Ivan Provorov (1 mål, 2 assist idag), där har Flyers en absolut toppback. Sedan kom Tampa Bay tillbaka med tre snabba mål. JT Miller gjorde sitt första mål för Bolts efter en svag retur av Mrazek. Stamkos kvitterade till 5-5 efter en smörpassning av Kucherov och sedan dundrade Victor Hedman in 6-5 för Lightning. Claude Giroux kvitterade och det blev förlängning. Kucherov drog på sig en utvisning och Flyers var mycket nära att avgöra men efter en svag insats blev Vasy plötsligt en vägg.  Straffar där Brayden Point och Stamkos gjorde mål för Bolts och Flyers missade sina. 7-6 Tampa Bay efter en underhållande eftermiddagsmatch, det var 26 grader och klarblå himmel efter matchen, en bra kontrast till 13 minusgrader och vind som det var efter AIK-Leksand i tisdags kväll när jag var i Stockholm.
 
Det vore inte Philadelphia om inte coachen kritiserades. Dave Hakstol har väl inte det roligaste kroppsspråket i NHL men han har en solid historia av att utveckla unga talanger. Hakstol var coach för University of North Dakota under 11 säsonger och hade bl.a Jonathan Toews, Brock Boeser och TJ Oshie som unga spelare. UND gick till det nationella slutspelet vid 7 tillfällen under de 11 åren. Flyers är nu i en situation där unga spelare har kommit in och flera är på väg. Hakstols jobb är rimligen att balansera kortsiktiga behov med att de unga spelarna kommer in i den takt som passar helheten och de kan utvecklas utan att köra in i den berömda rookie-väggen och de ser ut att ha lyckats bra. Kan i och för sig förstå fansens frustration med A-Mac (- 3 idag). Flyers nosar på förstaplatsen i Metropolitan Division, det har ju inte hänt varje år precis. Wayne Simmonds var inte tillbaka från sin skada, här finns ytterligare uppsida för laget från The City of Brotherly Love. Det är för övrigt 43 år sedan Flyers vann Stanley Cup, så fansen har väntat länge. Som det ser ut idag kommer Flyers få möta Washington, Pittsburgh eller New Jersey i slutspelets första omgång. Flyers kan absolut gå vidare en omgång i slutspelet men ska det bli mer måste Petr Mrazek spela på topp. Vi har sett Mrazek i Detroit i playoff både 2015 och 2016 i Tampa Bay, han är en atletisk målvakt som kan vara fenomenal men han kan också se ut som idag. Rödskäggen Voracek, Giroux och Couturier färgade skäggen svart i slutspelet 2014 för att de skulle se farliga ut, kan man hoppas på en repris....
 
Efter alla bortamatcher har nu Tampa Bay 12 av de avslutande 17 matcherna på hemmaplan, man har inga långa road trips kvar. Detta innebär att laget äntligen får tid och möjlighet att träna och slipa på detaljer innan slutspelet. Box play måste bara bli bättre, liksom spelet i egen zon. Hedman som spelade drygt 28 minuter behöver avlastning och hjälp är på väg.
Ryan McDonagh väntas tillbaka i nästa vecka och Ondrej Palat i mitten av mars. Detta var tredje matchen på mindre än 4 dagar för Bolts som också inkluderade en resa tur och retur Dallas. Schemat blir bättre framöver. 
 
Flyers spelar i morgon i Sunrise mot heta Florida Panthers. Lightning spelar hemma på tisdag mot Panthers och på torsdag mot New York Rangers. Det blir nästan som en derbymatch med 5 f.d Rangers-spelare i laget. GM Steve Yzerman fick frågan häromdagen hur det kunde komma sig att det är så många Rangers spelare i Tampa. ”They have good players” sa han och flinade.
 
0-1 (7.08 pp) Nolan Patrick (Giroux/Voracek), 1-1 (8.16 pp) Steven Stamkos (Hedman/Kucherov), 1-2 (14.30) Jake Voracek (Patrick), 1-3 (18.07) Robert Hägg (Laughton/Provorov), 2-3 (25.57) Victor Hedman (Stamkos/Kucherov), 3-3 (32.47) Dan Girardi (Stamkos/Hedman), 3-4 (36.15) Jori Lehtera (Weal/Filppula), 3-5 (41.06) Ivan Provorov (Filppula), 4-5 (44.23) JT Miller (Gourde/Point), 5-5 (47.38) Steven Stamkos (Kucherov/Killorn), 6-5 (50.03) Victor Hedman (Stamkos), 6-6 (57.07) Claude Giroux (Couturier/Provorov).  Straffar: Conacher, TBL miss, Couturier, PHL miss, Point TBL mål, Patrick PHL miss, Stamkos TBL mål.  Publik: 19.092 i Amalie Arena, Tampa, Florida
 
Three stars: 1) Stamkos, 2) Hedman, 3) Provorov

Einar Thodal-Nesseinarthodalness@gmail.com@einartn2018-03-04 00:01:00
Author

Fler artiklar om Tampa Bay