Lagbanner
Tankar inför match 3

Tankar inför match 3

Ny dag, ny match. Efter en dags vila kommer vi åter att få bevittna slutspelshockey igen inatt.

Och det är ett Tampa Bay i en ganska prekär sits som nu har vänt hem, haft en ledig dag och laddat batterierna i ett försök att kravla sig tillbaka in i den här serien igen.

Det som har varit behöver vi inte älta, det går ändå inte att revidera. Däremot finns det några nycklar till det som komma skall som undertecknad tror kan hjälpa att åtminstone ge en större chans att knipa en match eller två.

Först och främst måste man, än en gång, få ner puckarna bakom Floridas backar. Tvinga dem att vända på sig och göra livet mycket obekvämare för dem. Det är något man misslyckats kapitalt med under de första två matcherna vilket är en stor anledning till det spelövertag som Panthers har haft.

Det gäller även att starta i tid. Vilket man också varit närmast fenomenalt dåliga på hittills. I både match ett och två så har man skänkt bort förstaperioden och med det gett bort ett handikapp som är otroligt onödigt att ge till Florida gratis.

Men främst så måste man få fart på Nikita Kucherov.

Två blygsamma passningspoäng räcker inte. Inte heller att han bitvis är en fullkomlig ickefaktor.

Det faktumet kan i allt väsentligt tillskrivas Gustav Forsling.

Han är i mitt tycke nog den mest följsamma och defensivt smartaste backen i hela ligan. Och framförallt är han Kucherovs kryptonit.

Hans lugn och följsamhet krymper ytorna, hans smartness stänger sömmarna och hans kyla gör att han aldrig förhastar bort sig. Han är fruktansvärt svårspelad och det faktum att han tjänar förhållandevis kaffepengar är motbjudande för alla som inte har sina sympatier i Sunrise.

Således bör mycket fokus läggas på att få bort Kucherov från Forsling så mycket det bara går. Vilket är fullt möjligt på hemmaplan där man har sista bytet. Kan man ge förstakedjan fler minuter mot mer beskedligt motstånd bör man också kunna räkna med mer produktion.

Gör man detta, kryddat med lite flyt och desperation, så finns alla möjligheter att få med sig matchen när 60 minuter passerat.

Utöver det så hoppas jag serien tuggar igång nu efter två ganska bleka historier. Ska man förlora kan det ju åtminstone föranledas av lite kaos. Det vore nog också en bra idé att se om man kan få ett hittills balanserat Florida att ta det betet.

Hade varit kul att få några riktiga bataljer nu.

Den som lever får helt enkelt se.

Emil Gummessongummesson_94@outlook.com@EmilGummesson2024-04-25 12:40:00
Author

Fler artiklar om Tampa Bay