Kalle Svensson närmar sig IFK Göteborg?
Kalle Svensson i den blåvita tröjan säsongen 2009?

Kalle Svensson närmar sig IFK Göteborg?

Håkan Mild har redan börjat se om nästa säsongs IFK Göteborg. Det har snackats väldigt mycket om Martin Ericsson på sistone men nu har det även börjat surras kring Kalle Svensson som inte fått den speltid han behöver i franska Caen.

Ända sedan Kalle lämnade IFK Göteborg under sommaren 2006 för Glasgow Rangers har han haft det tufft minst sagt. Skador har avlöst varandra och han har inte lyckats att ta en ordinarie plats i varken Rangers eller hans nuvarande klubb Caen. Mycket inom fotbollen handlar om huruvida man har tränaren förtroende, något som Kalle är ytterst medveten om. Han var given i startelvan under det första halvåret i Rangers men när klubben valde att satsa på en ny tränare förpassades Kalle till bänken. Det blev bara ett tiotal matcher från start innan han valde att testa lyckan i franska Caen. Men otur med skador gjorde att hela fjolårssäsongen förstördes och Kalle han bara med sex matcher. Men lyckan kanske är på väg att vända efter att han fick spela 90 minuter i helgen.
- En av de ordinarie killarna var skadad senast så jag spelade 90 minuter i helgen. Det var min första match för säsongen och det gick väl okej. Jag känner att jag är på gång, säger han till Sportbladet.

Kalle har nu 1,5 år kvar på sitt kontrakt med Caen men bristen på speltid är oroande. IFK Göteborg försöker hålla kontakten med alla sina utlandsproffs så även Kalle Svensson. Han har kontinuerlig kontakt med Håkan Mild (sportchef i IFK Göteborg).
- Just nu är det bara Caen som gäller. Jag trivs jättebra här nere med allt, men om jag inte får spela mer så måste jag börja titta på andra alternativ. Flyttar jag hem är det bara Blåvitt som gäller. Det är laget i mitt hjärta, säger han till Sportbladet.

Säsongen är nyligen avslutad och de Allsvenska sportcheferna har börjat se över sina respektive trupper inför kommande säsong. IFK Göteborg har två väldigt givna mittbackar i Mattias Bjärsmyr och Ragnar Sigurdsson. Men dessa omges ständigt av ihärdiga proffsrykten. Kalle Svensson hade varit en riktig drömvärvning för IFK Göteborg oavsett om Bjärsmyr eller Sigurdsson lämnar klubben.

Alltid Blåvitt2008-11-13 17:41:45
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg