Guardado vill stanna – åtminstone fram till sommaren

Guardado vill stanna – åtminstone fram till sommaren

Trots rykten och agentuttalanden som pekat på motsatsen verkar det nu som att Andrés Guardado spelar även vårsäsongen i Galicien. I en intervju i en mexikansk tidning berättade 25-åringen att han inte har några som helst planer på att lämna innan dess att hans kontrakt går ut till sommaren.

Ända sedan det stod klart att Deportivo spelar den här säsongen i Segundan, och egentligen långt före det också, har ryktena kring Andrés Guardados vara eller icke vara i klubben duggat tätt. Den klubben som kanske allra starkast kopplades ihop med mexikanen under sommaren var Valencia, och under de senaste veckorna har det ryktet fått ny fart. Under förra veckan gick till och med spelarens agent, Mario Ordiales, ut i medier och sa att övergången var i princip klar.
 
Guardado själv är hemma i Mexiko över julen och gav där en intervju till tidningen El Universal där han förnekar att han skulle vara på väg bort. ”Du måste vara tacksam mot de som gett dig chansen att komma till Europa, och för mig var det Deportivo. Nu försöker jag betala tillbaka det förtroendet och det bästa sättet att lämna är med klubben tillbaka i Primera.”
 
”Jag är rätt nöjd med tillvaron i Deportivo. Jag har fortfarande en säsong kvar och vill ge allt för klubben. Deportivo förtjänar att vara i högstadivisionen, så vi hoppas på att nå den där uppflyttningen.”

”Det blir tufft, men vi får se hur det går. Förhoppningsvis kan vi hålla en jämn och hög nivå och vara längst upp i tabellen när säsongen är avslutad. Jag är inte olycklig eller så, snarare tvärtom. Jag är fullt inställd på att nå uppflyttning med Deportivo”

 
Personligen vet jag inte riktigt vilket ben jag ska stå på när det gäller Guardado. Å ena sidan är han Depors bästa spelare och kommer att betyda mycket för laget under säsongens andra halva om han blir kvar. Å andra sidan verkar han inte särskilt sugen på att förnya sitt kontrakt, och kanske vore det bättre att casha in för honom nu i januari, isället för att förlora honom helt gratis till sommaren. Vi kan nog räkna med att höra mer om Guardado innan januari-fönstret stänger om drygt en månad. 

Per Junttiperjuntti@hotmail.com2011-12-26 17:43:51
Author

Fler artiklar om Deportivo