Silly Season 2012/13 – Quaresma, Assunção, Carvalho och Sidnei på tapeten. (30/12)
Vilka lämnar och vilka anländer till Riazor under säsongen?

Silly Season 2012/13 – Quaresma, Assunção, Carvalho och Sidnei på tapeten. (30/12)

Vi är framme vid den där härliga tiden på året igen - Silly Season. Här ska vi, så gott det går, hänga med i vad som händer i Deportivo-land inför Primera-spel till hösten.

Säsongen är över, och det är dags för Deportivo att ladda för spel i La Liga nästa säsong. Räkna därför med en extra vild Silly Season med många spelare som lämnar och kanske ett par som anländer till Spaniens nordvästra spets också. Precis som vanligt när det gäller transfer-rykten så kommer vi ihåg att ta det med en stor skopa salt.
 
Nya uppdateringar i rött.
Äldre uppdateringar i blått.

Klara spelare in:

André Santos
(defensiv mittfältare, Sporting Lissabon, lån)
Läs mer: Här

Pizzi
(ytteranfallare, SC Braga, lån)
Läs mer: Här

Evaldo
(vänsterback, Sporting Lissabon, lån)
Läs mer: Här

Abel Aguilar
(Innermittfältare, Hércules CF, lån)
Läs mer: Här

Nélson Oliveira
(anfallare, SL Benfica, lån)
Läs mer: Här

Roderick Miranda
(mittback, SL Benfica, lån)
Läs mer: Här

Carlos Marchena
(mittback, Villarreal CF, gratis)
Läs mer: Här

Javier Camuñas
(vänsterytter, Villarreal CF, lån)
Läs mer: Här

Tiago Pinto
(vänsterback, Rio Ave, lån)
Läs mer: Här

------------------------------------------------------------------ 

Klara spelare ut:

Andrés Guardado
(vänsterytter, Valencia CF, gratis)
Läs mer: Här

Pablo Àlvarez
(högerytter, CD Lugo, gratis)
Läs mer: Här

Diego Colotto
(mittback, RCD Espanyol, gratis)
Läs mer: Här

David Rochela
(mittback, Racing Santander, lån)
Läs mer: Här

Claudio Morel
(vänsterback, CA Independiente, gratis)
Läs mer: Här

Lassad
(anfallare, Celtic, gratis)

Roderick Miranda
(mittback, SL Benfica, återvänder från lån)
Läs mer: Här

------------------------------------------------------------------ 

Rykten in:

Leonardo Ulloa
(anfallare, UD Almería, okänd summa)
- Enligt La Voz de Galicia så ska Depor vara ute efter Segundans skytteligavinnare Ulloa. Hela 28 ligamål gjorde argentinaren. Likt Bernardello så känns detta som en rätt så orealistisk värvning då Ulloa också har tre år kvar på sitt kontrakt. (4/6)


Hélder Postiga
(anfallare, Real Zaragoza, okänd summa)
- I ett halvknackigt Zaragoza (under höstsäsongen) slutade Postiga som lagets bästa målskytt med sina nio gjorda mål. Radio Onda Cera och Radio Cadena Ser har båda rapporterat om att Postiga ska ha nått en överenskommelse med klubben. Frågan är hur en övergång mellan Depor och Zaragoza ska gå till, med tanke på den redan infekterade relationen mellan lagens respektive presidenter. (4/6)

Xisco
(anfallare, Newcastle United, lån)
- Likt Salomão så kan Xisco återvända till Riazor redan nu i höst. Newcastle-anfallaren har själv erkänt att han vill stanna kvar i Galicien, men som det ser ut så kommer Depor inte att lägga ut några pengar på honom. Det hänger alltså på att Newcastle vill låna ut honom en tredje gång till 25-åringens moderklubb. (4/6)


Diego Buonanotte
(mittfältare, Málaga, lån)
- Argentinaren Buonanotte lyckades aldrig slå sig in i Málaga på allvar förra säsongen, och man kan anta att han är sugen på mer speltid. Deportivo skulle kunna ge honom precis det. Marca uppger att klubbarna förhandlar om ett lån av den offensive mittfältaren. (9/6)

Luisinho
(ytterback, Paços de Ferreira, okänd summa)
- Ett antal olika källor i Portugal uppger att vänsterbacken Luisinho kan vara nära en övergång till Deportivo. Den här affären känns dock extremt långt borta, speciellt eftersom spelaren också sägs vara nära att skriva på för Benfica. (9/6)

Marco Fabián
(anfallare, Chivas, okänd summa)
- 22-årige Fabián har 4 landskamper för Mexiko på meritlistan och gjorde sin debut för Chivas 2007, och har sedan dess gjort över 120 matcher för storklubben. En helt okej målskytt och en vass framspelare, och Fabián hade varit ett fint tillskott till Deportivos lag, men det känns väldigt långt borta. Ryktet kommer från ESPN. (9/6)


Hugo Viana
(mittfältare, Braga, okänd summa)
- Den tidigare Valencia- och Portugal-spelaren ryktas in till Deportivo via Radio Galega och Gonzalo Soto. Soto har haft rätt väldigt många gånger tidigare gällande transfers och enligt honom så kommer Viana att bli klar efter André Santos-affären. Hugo Viana befinner sig idag med det portugisiska landslaget i Polen/Ukraina. Han har tidigare spelat både VM 2006 och EM 2004. (12/6)

Valentin Roberge
(mittback, CS Maritimo, okänd summa)
- Maritimos franska försvarare Valenting Roberge uppges vara nära en övergång till Deportivo, enligt Radio Galega-journalisten Gonzalo Soto. Roberge är en ordinarie kugge i Maritimos försvarslinje, så frågan är hur hans kontraktssituation ser ut. (14/6)

Diego Costa
(anfallare, Atlético de Madrid, okänd summa)
- Brasilianske anfallaren Diego Costa är nästa på tur att kopplas samman med Depor. Costa ägs av Atlético men var under den gångna säsongen utlånad till Rayo Vallecano där han gjorde 10 mål på 16 matcher. Det är tidningen Deporte Campeón som kommit med det här ryktet. (21/6)

Rafael Sousa Ferreira
(vänsterback, Marítimo, okänd summa)
- Ännu en vänsterback och ännu en portugis som ryktas vara på väg till Depor. Ferreira är 22 år och har gjort 12 U21-matcher för Portugal. Det här är dock en värvning som känns oerhört avlägsen, bland annat eftersom han enligt Radio Galega skulle bli på tok för dyr att lösa. (21/6)

Daniel Carriço
(mittback, Sporting Lissabon, okänd summa)
- Sporting Lissabons lovande mittback Daniel Carriço, som även kan spela i centralamittfältet, har kopplats ihop med Deportivo. Daniel blev utsed till en av Champions League U19s bästa spelare 2007. (5/7)

Sidnei Rechel da Silva
(mittback, Benfica, lån)
- Sidnei är en mittback från Benfica som i den föregående säsongen var utlånad till Besiktas där han endast fick spela 10 matcher. Sidnei värvades av Benfica från Internacional för €5 miljoner euro. Benfica funderar på att låna ut  honom igen, den här gången till ett spansk lag. Många snackar nu att det spanska laget som de snackar om är Deportivo. Det snackas om att Zaragoza är även de intresserade av den brasilianske försvararen. (5/7)
'
- I och med att Roderick Miranda återvänt till Benfica, så sägs det att Benfica istället vill låta Sidnei få chansen i Depor som utbyte för Miranda. Detta uppger tidningen A Bola. Sidnei var på tapeten redan i somras, men då valde Deportivo istället Miranda. Kanske gör man ett nytt försök nu? (30/12)

Jardel Nivaldo
(mittback, SL Benfica, lån)
- Benficas gänglige mittback Jardel har, enligt Marca, blivit kontaktad av Deportivo om en eventuell låneövergång till den spanska klubben. Depor är i ett stort behov utav en mittback och 26-årige Jardel sägs vara ett alternativ. (22/7)

Bernardo Lopes
(mittback, SL Benfica, lån)
- Den sju år yngre Bernardo Lopes sägs, likt Jardel, vara på ingång från Benfica till Deportivo. Denna gång så är det den portugisiska tidningen A Bola som har startat detta rykte. Bernardo är blott 19 år gammal. (22/7)

Fábio Faria
(mittback, SL Benfica, lån)
- Återigen så ryktas Deportivo med en mittback från Benfica och denna gång så är det Fábio Faria som sägs vara på väg in. Faria var, ifjol, utlånad till Rio Ave och har tidigare spelat för Real Valladolid. Faria är 23 år gammal, men har aldrig representerat Benfica i ligan. (25/7)

Ricardo Quaresma
(yttermittfältare, Besiktas JK, gratis)
- Den tidigare Barcelona-floppen Ricardo Quaresma har ett år kvar på sitt kontrakt med turkiska Besiktas, men på grund utav utebliven speltid så verkar nu Quaresma vilja lämna klubben. I turkisk media så har man startat ett rykte om att portugisen vill till Deportivo och att klubben ska ha visat sitt intresse för 28-åringen. Prislappen sägs ligga kring fyra miljoner euro, vilket känns relativt orealistiskt med tanke på Deportivos ekonomi. (25/7)
- Quaresma, som är en spelare under Jorge Mendes, har fått sparken av Besiktas och är numer klubblös. Återigen, likt i somras, så har Deportivo nämnts som en intressent. I somras pratades det om en summa på omkring fyra miljoner euro, men givetvis så lär det locka ännu mer nu när högeryttern går gratis. (30/12)

Paulo Assunção
(innermittfältare, São Paulo
, gratis)
- Assunção är väl närmast känd för sina insatser i Atlético Madrid som han i somras lämnade för spel med São Paulo. Men för bara några dagar sedan så kom spelaren och den brasilianska klubben överens om att bryta kontraktet och han är nu klubblös. Enligt många tidningar så ligger Deportivo närmast till hands för 32-åringen som vill återvända till Europa. (30/12)

Ricardo Carvalho
(mittback, Real Madrid, lån)
- Försvarskrisen är stor i Deportivo och ett namn som har florerat i media den senare tiden är mittbacken Ricardo Carvalho. Dock ska det sägas att även AC Milan verkar vara ute efter Carvalho och övergången känns rätt så orealistisk. Men visst vore det en härlig förstärkning? (30/12)

------------------------------------------------------------------ 

Rykten ut:

Juan Carlos
(mittfältare, Real Madrid Castilla, m.fl., lån)
- Tidningen La Voz de Galicia rapporterar att nyuppflyttade Real Madrid Castilla ska vara intresserade av Juan Carlos. Enligt tidningen är enbart utlåning aktuellt och flera andra klubbar ska också vara intresserade. (9/6)

Saúl Fernández
(högerytter, okänd klubb, okänd summa)
- Redan efter en säsong i klubben så ryktas det om att Saúl är på väg bort från La Coruña. Saúl fick sparsamt med speltid ifjol och verkar vilja pröva lyckan i en annan klubb. Saúls agent, Tente Sánchez, sa till La Voz de Galicia i förra veckan att hans klient letar efter en väg bort och att han eventuellt kommer att missa lagets inledande träningar - något som han inte gjort. (12/7)

------------------------------------------------------------------ 

Avskrivna rykten in:

Àngel Dealbert
(mittback, Valencia CF, gratis)
- Klar för FC Kuban Krasnodar. (16/6)

Antonio López
(vänsterback, Atlético Madrid, gratis)
- Klar för RCD Mallorca. (26/6)

Alejandro Arribas
(mittback, Rayo Vallecano, gratis)
- Klar för CA Osasuna. (28/6)

Javi Varas
(målvakt, Sevilla FC, lån)
- Klar för Celta Vigo. (28/6)

Carlos Cuéllar
(mittback, Aston Villa, gratis)
- Klar för Sunderland FC. (2/7)

Mounir El Hamdaoui
(anfallare, Ajax, 1 miljon euro)
- Klar för ACF Fiorentina. (11/7)

Hernán Bernardello
(defensiv mittfältare, UD Almería, lån)
- Klar för CA Colón. (26/7)


Alberto Botía
(mittback, Sporting Gijón, 3 miljoner euro)
- Klar för Sevilla FC. (8/8)

Fernando Cavenaghi
(anfallare, River Plate, gratis)
- Klar för Villarreal CF. (10/8)

Marc Torrejon
(mittback, Racing Santander, gratis)
- Klar för FC Kaiserslautern. (26/8)

------------------------------------------------------------------ 

Avskrivna rykten ut:

------------------------------------------------------------------

Deportivo-redaktionen2012-12-30 15:01:00

Fler artiklar om Deportivo