Lagbanner
2019-02-22 21:00

Espanyol - Huesca

Inför Espanyol – Huesca

Inför Espanyol – Huesca

Vi välkomnar seriejumbon till RCDE Stadium denna fredagskväll, och hoppas på ett fortsatt förlustfritt februari.

Espanyol kommer från ett oavgjort resultat borta mot Valencia. En match som borde slutat annorlunda, då Valencia absolut skulle ha stått som segrare efter 90 minuter på Mestalla. Men Fru Fortuna ville annat, och Espanyol fick med sig en pinne i den mållösa tillställningen. Nu väntar nykomlingen Huesca, som kommer från en ganska bra period. Alla som följer fotboll vet att det ofta är de på förhand enkla matcherna som blir de svåraste. Underskattningen måste förhindras ikväll, och det bör Rubi se till.

Wu Lei gjorde startdebut mot Valencia och visst ser det lovande ut. Han fick även mycket speltid i övertidssegern mot Rayo här om veckan, och där var han Espanyols främsta hot. Han har motbevisat mig hittills. Jag trodde att han skulle få svårt att anpassa sig så fort från den inte lika skickliga kinesiska ligan, men han ser ut att passa in som handen i handsken. Nu hoppas vi att den fina starten håller i sig och mynnar ut i lite poäng framåt dessutom.

Javi López visades ut senast och är därmed borta från spel. Óscar Duarte, Naldo, Pablo Piatti och Sergio García är fortsatt skadade. Å andra sidan är Hernán Pérez tillbaka i matchtruppen efter sin knäskada och vi kan få se honom i spel för första gången sedan cupkrysset mot Villarreal i början av januari. Även Dídac Vilà var ett frågetecken med sin lårskada, men är med i matchtruppen och bör kunna delta.

Motståndarkollen

Huesca kommer som sagt var från en fin period. Man samlade in två segrar mot Valladolid och Girona, men förlorade senast med uddamålet hemma mot Athletic Club. Huesca spelar fin fotboll och har några spelare man bör hålla utkik efter. Jag tycker verkligen om Ezequiel Ávila som är på lån från San Lorenzo, samt den rutinerade wingern David Ferreiro som visat sig hålla La Liga-klass.

De Huesca-spelare som missar fredagens drabbning är försvararna, Pablo Insua och Luisinho och mittfältaren Gonzalo Melero. Den ekvatorialguinesiske högerbacken Carlos Akapo missade matchen mot Athletic Club, men är uttagen i fredagens matchtrupp.

Laguppställning

Med Javi López avstängd, hoppas jag verkligen att Dídac Vilà är i startbart skick. Jag utgår från det eftersom han är uttagen i truppen. Annars kommer laget vara väldigt likt det som kryssade borta mot Valencia i söndags. Jag hoppas och tror att Alfa Semedo kan få en start i den här matchen på bekostnad av Esteban Granero.

Diego López
Roberto Rosales – David López – Mario Hermoso – Dídac Vilà
Sergi Darder – Marc Roca – Alfa Semedo
Wu Lei – Borja Iglesias – Oscar Melendo
 
Matchen visas på Strive, och börjar 21.00.

Olle Printzoprintz@hotmail.com2019-02-22 08:00:00
Author

Fler artiklar om Espanyol