Lagbanner
2019-03-17 16:15

Espanyol - Sevilla

Inför Espanyol - Sevilla

Inför Espanyol - Sevilla

Sjätteplacerade Sevilla kommer på besök till Barcelona för att försöka sno med sig välbehövliga poäng.

Blåvitt mot rödvitt, vackrare än så blir det inte. Espanyol kommer från en vunnen poäng i Baskien för mer än en vecka sedan. En sedvanligt tuff uppgift att försöka vinna borta mot Athletic Club slutade med ett oavgjort resultat och vid närmre eftertanke var det ganska orättvist. Athletic förtjänade alla tre poäng. Då saknade Espanyol fyra av sina absolut viktigaste spelare. Tre av dem är tillbaka under eftermiddagens match. Dídac Vilà, Sergi Darder och Borja Iglesias kommer alla till spel, medan vicekapten David López kommer vara frånvarande ett bra tag framöver.

Motståndarna kommer från ett minst sagt överraskande uttåg från Europa League under torsdagen. Slavia Prag blev numret för stort för Sevilla, och det var det få som kunde gissa sig till innan matchen blåstes igång. 120 minuter nervös fotboll för tre dagar sedan måste ses som en nackdel inför dagens drabbning, och det är givetvis också en fördel för Espanyol. Tränaren Pablo Machín fick även kicken efter uttåget och Joaquin Caparrós har ersatt. Målvakten Tomas Vaclik missade förra veckans seriematch mot Real Sociedad, men han var med i EL-matchen och kommer vakta andalusiernas bur i eftermiddag.

Den danske mittbacken Simon Kjær avgjorde matchen mot Slavia Prag med ett självmål i sista förlängningsminuten, och återfinns inte i Sevillas matchtrupp. Är han sliten eller är det en minst sagt hård petning från Caparrós? En annan spelare som var med mot Slavia Prag var Pablo Sarabia, men även han är frånvarande under söndagen. Han är däremot skadad. Nolito har varit skadad sedan mitten av januari och har en bit kvar ännu. Även Sergio Escudero missar matchen med sin muskelskada.

Joaquín Caparrós tar med sig två b-lagsspelare till RCDE Stadium. Målvakten Lucho Garcia och stortalangen Bryan Gil. Den sistnämnde föddes 2001 och har gjort några minuter under den här säsongen, och han är minst sagt spännande att följa. Lucho Garcia är colombian och tre år äldre än Gil, han fanns med på bänken för första gången senast mot Real Sociedad.

Espanyol får som sagt tillbaka tre nyckelspelare. Ovärderligt så klart, när man ställs mot ett motstånd av sådan kvalitet som Sevilla. Det blir viktigt att hålla tätt bakåt i början av matchen, jag har svårt att se att vi skulle kunna hämta upp ett underläge.
 
Trolig laguppställning:
Diego López
Roberto Rosales – Naldo – Mario Hermoso – Dídac Vilá
Sergi Darder – Marc Roca – Oscar Melendo
Hernán Pérez – Borja Iglesias – Wu Lei
 
Matchen visas 16.15 på Strive.

Olle Printzoprintz@hotmail.com2019-03-17 12:30:04
Author

Fler artiklar om Espanyol